Реклама / Ads
29| 4923 |11.01.2009 НОВИНИ

С. Станишев: Политиката на кабинета - спасителна в бурното море на кризата

.
През последните 3 години левицата постигнала много и изпълнила голяма част от поетите ангажименти. През следващите месеци обаче щели да се усетят последствията на световната финансова криза, заяви премиерът.
 

 

Настоящата година щяла да премине под знака на два фактора: световната икономическа и финансова криза и предстоящите избори у нас, оповести по време на разширеното заседание на Парламентарната група на Коалация на България, ИБ на БСП и министрите на левицата премиерът Сергей Станишев. Тези фактори щели да са определящи за поведението на всички обществени групи у нас, затова трябвало да има висока политическа мобилизация.

Според премиера през последните три години левицата успяла да постигне много и да изпълни голяма част от поетите ангажименти. Все пак той направи уговорката, че през следващите месеци у нас все по-осезаемо ще се усетят последствията на световната финансова криза. Досега обаче държавата водила политика, гарантираща финансова стабилност, а резервът бил основната котва за спестяванията на населението, за публичните финанси и банковия сектор. Без такава политика българските граждани щели да са много по-уязвими в бурното море на кризата, която се очаквало да окаже негативно влияние върху българския износ и производство. По тази причина кабинетът трябвало да прояви гъвкавост и да защити гражданите на България. Когато икономиката се свивала, единствено държавата може да помогне на хората, отсече Станишев.

Следващата седмица започвал преглед на всички планове, поръчани от премиера и изготвени от министрите.

Що се отнася до опозицията и нейното поведение Станишев обяви, че тя била агресивна и арогантна и използвала всички средства и похвати извън традиционното политическо поле, за да дестабилизира страната, но без да предлага социална или икономическа алтернатива, защото не разполагала с такава. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 4922 |26.12.2008 С. Станишев: БГ банките не страдат от USA болест; имаме изключителен резерв . 20| 6108 |22.12.2008 С. Станишев: Не бива да си слагаме розови очила . 72| 8832 |23.11.2008 Сергей Станишев: Не ние, а хората искат да управляваме пак . 17| 4828 |17.11.2008 Налагала се промяна в политиката и програмата на БСП

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads