Реклама / Ads
72| 8827 |23.11.2008 НОВИНИ

Сергей Станишев: Не ние, а хората искат да управляваме пак

.
След като стана ясно, че Сергей Станишев няма да има конкуренти за председателското място на Висшия партиен съвет, днес делегатите спокойно ще продължат своята работа. Те ще приемат нова програма, нов устав и ново лого на партията.
 
Сред гостите са лидерът на НДСВ Симеон Сакскобургготски, а от ДПС бяха изпратили своя зам.-председател Лютви Местан. Да наблюдават работата на конгреса бяха пристигнали и около 60 посланици на различни държави в София.  Тук са и социалистически лидери от Малта, Черна Гора, Китай, Виетнам, Германия, Гърция, Франция, Чехия, Беларус, Украйна, Турция и др.

Според вътрешният министър Михаил Миков конгресът се провежда в исторически момент за България, но не разкри точно какъв е този момент.

По-ясен бе лидерът Сергей Станишев. Той обърна внимание на силната воля и умението на партията да оцелява, независимо от скандалите и несправедливите атаки срещу нея. БСП винаги е успявала в най-критичните моменти да се мобилизира, да се изправи на крака и да печели избори. „През 2005 г. ние се събрахме не по любов. Много неща ни разделят и сега, но е важно това, което ни обединява - отговорността пред българските граждани". Това каза лидерът на БСП относно управляващата коалиция и добави, че партията умее да носи отговорност и никога не предава своите партньори. Той специално благодари на коалиционните партньори НДСВ и ДПС и лично на техните лидери за помощта и общите усилия, благодарение на които България продължава да върви напред. Според Станишев в обозримо бъдеще страната е обречена на коалиционно управление. „БСП, НДСВ и ДПС издържаха първия си труден изпит. За останалите нищо не се знае, но не изглеждат готови за изпитната сесия", каза председателят на БСП.

st_kongres.jpg снимки Вяра Йовева

Станишев направи заявка за втори управленски мандат, изтъквайки значимостта на БСП в управлението и подчерта, че страната ни се движи напред и се модернизира. „Не на нас ни трябва втори мандат, а на хората", добави лидерът на партията.

Станишев благодари на своите съпартийци за огромната подкрепа, която е получил след назначаването му на високоотговорния пост. Той заяви, че вече е подготвен за следващите предизвикателства, но че ще бъде доволен да чуе в залата истинската оценка за своята работа. „Сега знам колко висока е летвата и колко високо трябва да я вдигна. Предстоят ни много високи скокове, които можем да преодолеем само ако сме единни и ако сме заедно като един отбор", добави Станишев.

Лозунгът на социалистите днес е: „Свободни граждани, справедлива държава, модерно общество".

През вторият ден конгресът ще приеме нов устав и ще избере общопартийни органи на партията. Ще бъде одобрено и новото лого на БСП - разцъфнала роза с две зелени листа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 5097 |10.10.2008 Румен Петков се заяде със Сергей Станишев . 26| 7126 |22.09.2008 Сергей Станишев: Радваме се на немислими доскоро демократични завоевания . 46| 5120 |02.09.2008 Сергей Станишев вижда в ГЕРБ, Костов и Атака антибългарски триумвират . 11| 4863 |24.08.2008 Б. Борисов: Искам предсрочни избори; С. Станишев: Ако не са предсрочни, няма да ги спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads