Реклама / Ads
21| 5098 |10.10.2008 НОВИНИ

Румен Петков се заяде със Сергей Станишев

.
Бившият вътрешен министър Петков влезе в индиректен двубой с министър- председателя Станишев като заяви, че освобождаването на генерал Иван Драшков от ДАНС е груба грешка.
 

 

"Нямам представа какви са точните мотиви за отстраняването на Драшков. Очевидно е, че се проведе една кампания срещу него" - каза Петков. Въпросът за състоянието на Държавната агенция "Национална сигурност" би станал изключително сериозен, ако днес последват още уволнения на висши служители, смята още Р. Петков. Той добави, че лично за него било неприемливо да се подслушват журналисти заради това, че упражняват професията си. Ексвътрешният министър загадъчно подметна, че можело да се окаже, че журналистите не били подслушвани по инициатива на Драшков, но не уточни точно по чия това се е случвало. По- рано днес Сергей Станишев заяви, че е получил от Петко Сертов напълно обоснован доклад за освобождението на Иван Драшков. Премиерът оцени високо професионалните качества на Драшков и изрази съжаление, че се е наложило да вземе подобно решение. Към ДАНС има високи очаквания и е ясно, че е създадена с цел подкрепа на националната сигурност и борба с организираната престъпност, допълни Станишев.

Членът на Висшия съвет на БСП и бивш секретар на МВР Цвятко Цветков коментира пред агенция "Фокус" част от ситуацията по следния начин:  "Аз искам да се спра малко повече на заявлението или намерението на Румен Петков, ако те са верни, защото моите уважения към вестник “Труд”, но публикацията днес сочи, че Румен Петков е направил категорично такова заявление и ще се иска оставката на Сертов и на Станишев. Ако това намерение не е плод на някакъв делириум като катализатор на вътрешно състояние и намерение на самия Румен Петков, а е вече избило достатъчно негово реваншистко намерение, аз бих го коментирал така: Румен Петков вече не за първи път и доста отдавна силно преувеличава своята роля и значение и за управлението на страната, и за БСП като партия, в която той е играл роля. Въпросът е дали ще го направи той това намерение факт - искането на оставка, или няма да го направи.
Защото ходовете му могат да бъдат следните: да откаже публикуваното в “Труд”, повлиян от фактори, към които изпитва все още респект и уважение. Второ - да започне някакъв пазарлък, заплашвайки с такова намерение, (съответно то не може да не създаде някакво напрежение в партията на БСП преди Конгреса), да започне пазарлък за съхраняване на някакво влияние в бъдеще и в БСП, и във властите. Това е един вид - скрит политически рекет. Или трето - да тръгне на конфронтация, като обяви намерението си и започне една битка сам, сам или с помощта на инструменти като Иван Драшков и други, които могат да напуснат ДАНС солидарно с Драшков. А и с други инструменти, тъй като той има опит и в работа с медии и контакти още от времето, когато е вътрешен министър по различни посоки в средите на бизнеса, в средите на медиите, в средите на политически партньори и т.н. Кое ще избере, доколко ще бъде повлиян да не тръгва на такава позиция и с такива искания на оставки - Румен Петков - предстои да видим. Но моето мнение е, че ако се опита да води битката сам или с помощта на инструменти и други, за които вече говорих, това ще бъде началото на неговия край като политик и държавник."

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6274 |10.10.2008 Ат. Атанасов: Румен Петков е много опасен . 20| 7082 |09.10.2008 Р. Петков искал Брендо да лъжесвидетелства срещу Маргините . 26| 7129 |22.09.2008 Сергей Станишев: Радваме се на немислими доскоро демократични завоевания . 10| 5256 |11.09.2008 Румен Петков откри огън по Михаил Миков за подслушването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads