Реклама / Ads
0| 2658 |19.08.2022 НОВИНИ

Старото и ново ръководство на ВМЗ-Сопот се състезават пред медиите кое се справя по-добре

.
Две „ръководства” на ВМЗ-Сопот - старото и новото - спореха за вниманието на медиите. Това се случи по време на пресконференция този следобед, обявена от сутринта на територията на предприятието.
 

От едната страна в заседателната зала на оръжейницата бяха бившият директор на оръженицата Иван Стоенчев, върнат от ДКК вчера за изпълнителен директор, заедно с неговия адвокат. От друга остана - досегашното ръководство, съобщава НТВ.

 

„Бях председател до вчера”, каза Мариян Йовчев, предс на ВМЗ-Сопот досега и започна речта си, в която прочете цифри за финансовото и производтсвеното състояние на дружеството. ”След конфликта в Украйна започна да се купува всичко в предприятието. 238 млн. лева е реализираната продукция”, посочи Йовчев. По думите му с над 420 млн. лева е актуализираната програма на оръжейницата. И „всичко още топло се предава на клиентите”, допълни той. В заключение обяви: „В стабилно състояние сме - материално и производствено” и призова Иван Стоенчев да продължи програмата за подобряване условията на труд.

 

Досегашният изпълнителен директор на ВМЗ-Сопот Иван Иванов продължи отчета в завода, като подчерта, че договорите и всички документи са налични и се съхраняват, макар че: „За два и половина месеца научих едно нещо - че нашият бизнес не обича шумотевица и блясък на прожекторите”.

 

На обвиненията от ДКК за множество назначения в предприятието Иванов отговори с цифри: направил е 222 назначения, от които 7 души са в административния персонал на ръководството, 12 – в производството и 190 работници. Има и 13 стажанти.

Той прожектира и драстични кадри от санитарните помещения в завода. в тях се виждат бани с перденца вместо врати, тоалетни с олюпена мазилка, по няколко сантиметра мухъл в столовата. 

 

„Когато влязох за първи път в цеховете - помислих си, че съм попаднал в 19 век", добави Иван Иванов. Сега заводът е изчистен, условията са подобрени, на работниците от опасното производство се дава мляко и има строителна програма, посочи той. По нея той изрази надежда до септември да се поправят течащите покриви в цеховете.  

"Старото" ръководство е едва на два месеца. "Това е малка част, която можем да изнесем", заключиха представителите му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2941 |18.08.2022 Огънят край Казанлък е все по- близо до село Черганово . 0| 2724 |18.08.2022 Пожарът край Казанлък отново се разгоря . 1| 2785 |18.08.2022 Теменужка Петкова: Това ръководство на „Булгаргаз” трябваше наистина да бъде сменено . 0| 2877 |18.08.2022 Задържаха близо 29 кг. хероин на ГКПП ”Малко Търново”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads