Реклама / Ads
4| 12515 |25.11.2022 НОВИНИ

Стефан Гамизов: Смрад на корупция се носи от българското народно събрание

.
Стефан Гамизов
Изчетох дебата за покупката на Ф-16 точно докато четях в търсене на добри практики текстовете на приетият закон за облагане на свръхпечалбите в енергетиката в Чехия. Поразителен контраст и смразяваща наглост с ясна различима смрад на корупция се носи от българското народно събрание. Смрад на корупция, путинизъм и колаборация с руската диктатура.
 

За българските народни представители е ”огромен” проблем да отделят при ясни правила над милиард за самолети за армията, ако са американски и така нужни за отбраната ни, но няма да чуете и дума, за 18-те милиарда лева, които ще станат 25 милиарда лева, които са раздадени на олигарси, че им е скъп тока и на първо място там са наглеците на Путин от Лукойл.


И всичко това стана извън бюджета на държавата, на тъмно, корупцията е ужасяваща покрай тези милиарди, субсидирания така ток се препродава в чужбина, краде се ДДС върху гиганските данъчни основи на фактурите и какво ли още не.


Просто заграбиха едни пари от държавните енергийни фирми, сложиха ги в един фонд създаден от времето на ГЕРБ и си ги раздадоха.
Нито дума за това в парламента!


Нито дума, защо това не е станало със закон както във всяка друга държава в Европа и защо толкова много, както и къде са парите от всички производители на ток, а не само държавните и къде са парите за българите, които мизеруват.


Нито дума за контрол на парите и горното.


Омерта и мълчание като във филм за мафията, каквото представлява реално политическата ни система подчинена на диктатурата в Москва.
И докато четейки “пенявенето” на Румен Гечев в парламента, четях как в Чехия с икономика, която е 4-ри пъти по-голяма от българската, след тежки дебати, открито в двете камари на парламента, те ще дадат еквивалента на 6 милиарда лева като помощ на индустрията при строги ограничения.


Не 18 милиарда лева, а еквивалента на 6 милиарда лева за 4 пъти по-голяма икономика!!!


Наистина в България на власт имаме един башибозук помитащ и поглъщащ без всякаква съпротива всичко по пътя си!

Никаква съпротива! Никакви гласове да спрем всичко това!


Пълна омерта за грабежите от всички партии и само общи приказки!


Асен Василев измисли тази схема, приложи я, служебното правителство и всички останали партии дума не казват да се спре този грабеж в полза на олигарсите и на първо място на такива като Лукойл на който му се плаща тока, за да произвежда скъпи горива ограбващи българите, който не плаща данъци, а има избягваща плащането данъци схема завършваща в Цуг, Швейцария и накрая беше уреден с дерогация от санкциите за своя руски петрол пак от Асен Василев, докато беше служебен министър.


Вече мисля, че няма български политик, който да не е свързан с руските държавни пари и корупция.
Никаква жал към българите.

Наистина започвам да вярвам, че тази политическа класа работи само за джоба си и руската диктатура, което води до реален геноцид над българите!!!

 

Стефан Гамизов




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10246 |18.11.2022 Стефан Гамизов: ГЕРБ и ДПС са нагли и брутални, когато властта е в ръцете им . 3| 3881 |18.11.2022 Стефан Манов за хартиената бюлетина: Имаме брутална, ядрена тактическа бомба, пусната над Херсон . 4| 6915 |17.11.2022 НСО може да свали охраната на Бойко Борисов, Стефан Янев и Кирил Петков . 6| 3190 |13.11.2022 Стефан Янев: Идвайки третият мандат при нас, ще започнем разговор първо с ДБ и накрая с ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads