Реклама / Ads
49| 7272 |26.11.2013 НОВИНИ

Д. Стойнев: България тръгна по пътя на икономически растеж

.
Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев Източник: Булфото
Имам мандат от правителството за преговори за 7-ми блок на "АЕЦ Козлодуй" от преди да замина за Съединените американски щати.
 

Това заяви пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев. "Нека първо дадем мандат на Българския енергиен холдинг да преговаря, нека да видим какъв ще е финансовият модел, дали ще ни отделят пари или не. Нека да видим - как ще структурираме инвестицията, след това вече може да говорим и за избор на изпълнител.

Партия ГЕРБ ползват едни доноснически методи, които бяха характерни за тоталитарния режим. Но това си е техен проблем. Бих искал, вместо да гледаме към миналото, да гледаме към бъдещето. Мисля че мина времето на късогледите политици.

Оттук нататък е важно да има политика, която да даде стабилност на българската икономика в дългосрочен план, а не за две - три години. Тук става въпрос за осигуряване на евтина електоренергия за следващите 80 години", каза Стойнев на въпрос - как ще кометира това, че ГЕРБ ще внесат сигнал за започването на преговорите.

България тръгна по пътя на икономическия растеж и това го показват не само данните за третото тримесечие, но и прогнозата за следващата година. Този очакван ръст на икономиката у нас е потвърден, както от Световната банка така и от Международния валутен фонд и Европейската комисия, каза още министър Стойнев.

Нашето желание е този икономически растеж да бъде по-голям от 2%, за което е необходимо подобряването на бизнес климата в страната. Българското правителство вече предприе нужните мерки за намаляване на лицензионните, разрешителните и регистрационните режими, заяви министър Стойнев.

Промените в Закона за обществените поръчки, които ще дадат повече прозрачност и достъп на малките и средните предприятия до обществените поръчки, са дневен ред в парламента. За да се случат всички предприети от правителството реформи, е необходимо партньорство с българските фирми на база диалог. Условията за правене на бизнес в България са от първостепенно значение, категоричен бе министър Стойнев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 4839 |25.11.2013 К. Колев: България е нетърпима и агресивна към чужденците . 24| 6746 |23.11.2013 Вежди Рашидов: Бих си тръгнал, но ми е неудобно . 9| 5409 |23.11.2013 Обръщение в подкрепа на ядреното бъдеще на България . 59| 5305 |22.11.2013 Стойнев: България и САЩ тръгват по нов път

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads