Реклама / Ads
5| 4464 |04.11.2020 НОВИНИ

Столичната община с нови глоби за неправилно спрели шофьои

.
Източник: БГНЕС
От днес Столичната община и Центърът за градска мобилност ще санкционират неправилното паркираните автомобили с неприсъствен фиш. Глобата за паркиране на тротоар е 50 лева, на инвалидно място - 200 лева, неправилно паркиране на маркировка – 20 лева, неспазване на пътен знак – също 20 лева.
 

Зам.-кметът по транспорта Кристиан Кръстев, заедно с представители на ЦГМ дадоха символичен старт на този вид контрол на бул. „Черни връх“, съобщава БГНЕС.

 

Неприсъственото връчване означава, че не е необходимо водачът да бъде в превозното средство, за да бъде глобен. Пуснатите аварийни светлини в отсъствието на водача също няма да го спасят от глоба, която в зависимост от нарушението варира от 20 до 200 лева.

За да упражняват контрол 10 служители на ЦГМ са снабдени с таблет, чиято система е свързана с тази на МВР, за да имат достъп до данните на водачите и принтер, с чиято помощ на момента се принтира фишът. Срокът за плащане на глобата е 7 дни.

 

„До момента Общинска полиция и Столичният инспекторат съставяха такива фишове, но в присъствието на водач, което беше неефективно, защото често не може да се открие водачът, водачите оспорват очевидно нарушение и в общи линии няма достатъчно добра ефективност. Сега с неприсъствения фиш, в рамките до минута, всеки нарушител ще бъде наказван. За нас приоритет ще бъде да санкционираме и да проверяваме по основните улици и булеварди, където се движи основно градски транспорт и където има възпрепятстване на пешеходци и велосипедисти“, обясни Кръстев и добави, че при доказана ефективност на този пилотен проект, той ще се разшири и проверки ще се извършват и в кварталите.

 

„До една седмица получавате този неприсъствен фиш. Той ще ви бъде изпратен по пощата. В рамките на седмицата той влиза и в системата на Столичната община за данъчното облагане. Идеята е да направим така, че системата да работи и да бъде ефективна“, коментира още Кръстев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4306 |03.11.2020 Битката за Белия дом: Социалните мрежи с мерки срещу фалшивите новини за победата . 2| 4383 |03.11.2020 Националната пациентска организация скочи срещу спирането на планови операции . 22| 7055 |03.11.2020 2427 са новите случаи на коронавирус в България /следете тук всичко по темата/ . 9| 6028 |29.10.2020 Елена Гунчева: Ковид-потрес - стоп на плановите операции, вечерен час...

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads