Реклама / Ads
19| 3565 |24.03.2021 НОВИНИ

Столтенберг: Русия се опитва да подкопае демократичните институции

.
НАТО втвърдява все повече тона спрямо Русия. Това се случва в контекста на не едно-две събития - като например случаят “Навални” и… шпионският скандал, разразил се на родна територия, който бе видян като пряка заплаха за Алианса.
 

“Русия се опитва да подкопае демократичните институции, да се намесва във вътрешната политика и да засили разузнавателната си дейност“, посочи днес по време на среща на генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг с външните министри на страните-членки. 

 

Това е вторият ден от заседанието на външните министри от Алианса в Брюксел. Акцент са отношенията с Русия.


По думите на Столтенберг у нас се наблюдава модела на поведението на Русия в последно време. 


“Алиансът изцяло подкрепя усилията на България да се бори със зловредната руска дейност“, каза още Столтенберг. 


“Отношенията ни с Русия все още са много сложни, но тази среща показва консенсусът между страните в НАТО и нашите партньори. Въпреки години на натиск и усилия от наша страна за ползотворен диалог, Русия продължава с вътрешните репресии и агресивното международно поведение”, посочи още Столтенберг. 


Генералният секретар на НАТО изреди - случаят Навални, дестабилизирането на държави като Украйна, Йордания, Молдова, Беларус и намесата в региона Западни Балкани. 


Столтенберг е разговарял с външния ни министър Екатерина Захариева относно шпионския скандал у нас. Генералният секретар на НАТО съобщи, че Захариева е представила пред външните министри от пакта случая с разкритата шпионска мрежа у нас. "Следим отблизо разследването на българските власти срещу предполагаемата руска шпионска мрежа, НАТО се отнася много сериозно към въпроса със защитата на поверителните данни", бе категоричен Столтенберг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 3409 |24.03.2021 28 000 войници на НАТО в Черно море ще пазят Европа от Русия . 24| 3267 |22.03.2021 Столтенберг: НАТО подкрепя България в разследването на зловредната дейност на Русия . 39| 9792 |23.03.2021 Валерий Тодоров: Шпионската афера може да доведе до обезлюдяване на българското посолство в Русия . 25| 7597 |19.03.2021 Разкриха шефа на шпионската група за Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads