Реклама / Ads
17| 5519 |26.01.2014 НОВИНИ

Стр. Ангелов: Не съм черна овца, цветът на стадото може да е друг

.
Депутатът от БСП Страхил Ангелов
Не се усещам като черна овца в никакъв случай. Това, че правиш нещо по-различно от другите, не те прави черен. Може би има значение цвета на стадото.
 

Това каза Страхил Ангелов от БСП, чието посещение в Сирия предизвика скандал.

Когато поисках преди време оставката на лидера на БСП Сергей Станишев беше заради направеното предложение Делян Пеевски да стане председател на ДАНС. Тогава беше свикан пленум, с чието решение аз се съобразявам, каза Ангелов.

Депутатът коментира, че сянка върху политиката на България хвърлят други неща, не неговото посещение в Сирия. Например смятам, че проблемът ни с бежанците не може да бъде решен без съдействието на държавите, от които идват. Преди да замина за Сирия посетих и трите Софийски центъра за временно настаняване на бежанци. Впечатлението ми е, че тези хора не бягат от режима в Сирия, а от мюсюлманския режим.

По отношение на Близкия Изток Ангелов не е съгласен с политиката, която води страната ни. Трябва ни една много по-балансирана позиция. Това, което се случва в Сирия, е много тревожно за България. Ако утре преговорите в Женева се провалят, това означава изостряне на конфликта, нова бежанска вълна и силно военно присъствие.

Депутатът недоумява защо страна с такива дълбоки традиции по отношение на арабския свят като България, не участва в Женева? "Господин Младенов лиши България от това, а едно такова участие щеше да увеличи авторитета на страната ни", каза още председателят на групата за приятелство със Сирия.

Ако се стигне до мирен процес в Сирия, Ангелов е убеден, че България трябва да участва в икономическото оздравяване на страната и това ще е добре за нас. Той смята още, че ние трябва да направим усилия максимален брой от тези хора да се върнат в страната си възможно най-скоро, а това няма как да стане без Сирийска подкрепа.

„По време на посещението ми в Сирия никой не е говорил за Асад. Срещнах се с патриарха на Дамаск, но за това никой нищо не спомена. Почувствах се страшно неудобно, когато го попитах дали му помагат другите църкви, а той отговори - да, всички, но от България помощ не сме видели", разказа Ангелов.

В по-голямата част от страната не се водят в момента военни действия. Има редовни занимания на студентите и учениците. Държавата прави всичко възможно населението да не гладува. Таксата в университета е символична – по 10 долара на година, сподели впечатленията си от Сирия Ангелов.

Сърцето ми е в БСП. Имам ангажимент към хората, които са ме избрали. Партията не винаги е права. До 26 май обаче съм взел решение да спра да говоря за проблемите в партията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 5935 |24.01.2014 М. Захариев: Ще излязат нови несистемни играчи; кампанията ще е черна . 12| 5428 |21.01.2014 Страхил Ангелов: Станишев ми каза да не ходя в Сирия, не го послушах . 21| 5605 |20.01.2014 С. Ангелов: В Сирия съм на свои разноски . 5| 9688 |18.01.2014 Черна борса в бежанските лагери – по 2 лева хляб

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads