Реклама / Ads
1| 4988 |01.08.2016 НОВИНИ

Страх от компромати спряха В. Лечева за кандидат-президент на БСП

.
Весела Лечева
Страх от компромати спряха Весела Лечева като кандидат за президетската кампания от БСП. Тя споделила пред близки, че не иска да се подлага на удари, които ще съпроводят евентуалното й участие като кандидат за вице-президент на БСП. Кандидат за президент пък ще е ген. Румен Радев.
 
Запознати коментират, че бившата шампионка по стрелба онаследи бизес от мъжа си Манол Велев, за който има много съмнения доколко е на светло. Освен това името й се появи в полицейското разследване на убийството на Георги Илиев, босът на ВИС-2. Става дума за оръжието, с което бе прострелян висаджията. Имало и други потайности, които щели да излязат, ако Лечева тръгне да се състезава за "Дондуков" 2, категорични са нейни съпартийци.
Самата Весела Лечева, която е член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на БСП, побърза да обяви, че няма да се кандидатира за президент. Името на Лечева се появи заедно с това на ген. Румен Радев за предполагаемите номинации на столетницата.

"Действително моето име беше забъркано в тези номинации. Който ме познава, знае, че по никакъв начин не се боря със зъби и нокти за който и да било пост. В момента имам изключително отговорна позиция като член на Изпълнителното бюро и се чувствам изключително полезна по отношение на това, което предстои като работа в нашата партия", заяви Лечева в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR.

Що се отнася до намерението на БСП да търси обединение и обща кандидатура с другите партии вляво, Лечева поясни, че това е продиктувано от волята на избирателите на левицата, които искат да видят общ кандидат. Поради тази причина се бавела и самата номинация, поясни гостът в студиото:

"В това отношение 30 юли беше непослина като дата, с оглед на сериозността, с която се отнасяме. Нашето допитване посочи, че трябва да търсим широка лява подкрепа за нашата кандидатура. Именно към това са насочени нашите усилия. Затова нашето решение на Изпълнителното бюро беше 30 август", коментира тя.

БСП ще проведе преговори с АБВ и "Движение 21" съответно на 9 и 12 август. Има достатъчно време всяка една от политическите партии да се подготви с техните кандидатури, убедена е Лечева.

По думите ѝ през утрешния ден предстои да стане ясно кои кандидати ще издигнат от БСП.

 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5179 |24.07.2016 Пострадалата българка в Мюнхен: Много, много ме беше страх . 0| 5184 |23.07.2016 Борисов лош пророк: Страхът в европейските държави расте . 0| 6091 |23.07.2016 Елена Йончева: Страхът в Германия подхранва крайно-десните . 3| 4631 |22.07.2016 Стойнев за АЕЦ ”Белене”: ГЕРБ спряха проекта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads