Реклама / Ads
12| 4371 |09.04.2021 НОВИНИ

Страхил Делийски: Борисов е аналогов популист, Слави е популистът на дигиталното поколение

.
Страхил Делийски Източник: стопкадър, БНТ
Борисов е аналоговият популист. Хората искаха да видят политикът, който ще се справи с лошите. Слави Трифонов е популистът на дигиталното поколение. Той не се бие, а привлича масите с микрофон. Това коментира по БНТ политологът Страхил Делийски. Той дори вижда сходства в политическите им програми.
 

„Това е сблъсък на поколения, на образност, на символика, но няма сблъсък по същество“, изтъкна политологът.

 

Социалният антрополог Харалан Александров пък смята, че Бойко Борисов бил типологически сходен с Румен Радев и Слави Трифонов. Бил един много гъвкав политик. При него имало страст.

 

„Изглежда, че вървим към предсрочни избори, но според мен все още съществува значителна вероятност да се сглоби някакво правителство. По всичко личи, че то ще бъде доста по-весело, по-радостно и пъстро от предишните. Надявам се да преведе страната през истинската битка, защото тя не е политическа. Истинската битка е тази с COVID, там са истинските жертви. В този смисъл военните метафори за политическия живот ми се струват леко опасни. Но ако трябва все пак да кажем какво се случва на бойното поле – за щастие в политическите битки броим гласове и депутатски места, а не жертви. Победителите и победените са много условни неща“, смята от своя страна социалният антрополог Харалан Александров.

 

Разбира се, в изказването му ясно проличаха наклонностите му. Битката била спечелена от ГЕРБ-СДС, но е загубена властта.

 

„ГЕРБ може да се върне, ако запази своите позиции“, прогнозира ласкаво социалният антрополог.

 

„Много често забравяме, че изборите са край на един политически цикъл, те не са начало. Това е край, чрез който гражданите казват на политиците: „Вие си свършихте работата“. Промяната не започва с изборите, а с конституирането на новата власт. Сега наблюдаваме нежелание да се сложи край на стария цикъл“, обясни Делийски.

 

„Можем да влезем в режим на един безкраен край. В тази сива зона стават големите безобразия“, предупреди той.

 

„ДПС е най-демонизираната партия в България. Сега те се опитват да влязат в нов образ“, отбеляза още Александров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8669 |09.04.2021 Катя Илиева: От Мойсей, Соломон и Фройд, Борисов сега се прави на Айнщайн и казва: „Бе момчета, всичко е относително!“ . 33| 15169 |09.04.2021 Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията . 45| 6255 |09.04.2021 Георги Марков: Как да седне Борисов, ученикът на Меркел, в един парламент с Бабикян и Хаджикян? . 11| 5401 |09.04.2021 Осман Октай: Дузпата на Борисов е бита. Сега Слави е ерген и всички му се предлагат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads