Реклама / Ads
3| 3774 |13.07.2021 НОВИНИ

Страхил Делийски: Не само Трифонов участва в политическото шоу, сякаш предназначено за частен клуб

.
Страхил Делийски Източник: БГНЕС
„Трудно мога да кажа, че повечето партии спечелиха нещо. Ясно е, че отношението и доверието към политическите сили става все по-проблематично за голяма част от българското общество. Отказът им да гледат в смислен режим на комуникация с нас – гражданите и начинът, по който те комуникират помежду си, не е начин, който ще ни накара да се чувстваме представени и да харесваме партиите. По-скоро мотивира само една малка част партийни ядра“. Това коментира политическият анализатор Страхил Делийски пред БНР.
 

По думите му, повечето партии бавно, но сигурно се затварят в малките си партийни ядра и ако тенденцията не се промени, ни очаква дълъг период, в който множество малки и средни ядра на партиите ще трябва да бъдат носителите на представителната демокрация в България.

 

„Това налага определен тип изисквания към лидерите на партиите и към тяхната коалиционна култура, както и  разбирането, че трябва да се търсят връзки и взаимодействия между различните партии. На този фон обаче Слави Трифонов излиза и с равен артистичен тон заявява, че с никого няма да прави коалиции и изчита написани неща от хора със спорна политическа грамотност.  И за да не остане по-назад, бившият политически вожд му отговаря в стил – далеч от каквито и да е стандарти. От нас се очаква с интерес да наблюдаваме тази драматургия и да сме виновни, че не отиваме да гласуваме“.

 

Делийски обаче бе категоричен, че не само Трифонов участва в политическото шоу, което сякаш е предназначено за затворен частен клуб. А останалите не могат да направят нищо, освен да надничат през прозорците.

 

„Става въпрос за нещо отвъд политологичния стандарт и аз трудно повярвах на това, което се случва. Помислих, че са объркали листовете и вместо листовете за Кабинета, са пуснали случайно на Трифонов сценария за вечерното му шоу – юпита, приватизации, Василев... това ме върна в младежките години и всичко - под знака за промяна, което е странно“.

 

Според Делийски, в програмата на ИТН отсъства стратегическа дълбочина, а прозира резултат от ситуативно действие на политик, чиято политическа цел не е дългосрочна.

„Тя е оферта, която казва нищо няма да се промени, не се притеснявайте и всичко ще си остане, както си е било. Това не е оферта към мнозинството български граждани, а към малцинството на икономическия елит. Предлагам да бъдем песимисти на интелекта и оптимисти на волята“, заяви още Делийски.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 3988 |13.07.2021 Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи . 5| 5592 |12.07.2021 Арман Бабикян: Държавата няма да мръдне напред, ако само се разхождаме до урните . 0| 3201 |12.07.2021 Само 16 новозаразени, няма починали от COVID-19 . 1| 3369 |11.07.2021 Измама! Хора с маски гласували с чужди лични карти в Самоков и Симитли

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads