Реклама / Ads
0| 2342 |04.10.2024 НОВИНИ

Студенти пишат софтуер с нисък бюджет в уникална за България платформа

.
Предприемачи стартираха платформата Cost-Effective Solutions за нискобюджетна софтуерна разработка чрез селектирани студенти-стажанти, ръководени от опитни софтуерни инженери.
 

Платформата Cost-Effective Solutions свързва три страни, всяка от които получава значими ползи:

 

- Бизнесът получава възможност за разработка на малък софтуерен проект с много нисък бюджет, например да пробва някоя идея, да разработи MVP (minimum viable product) или да автоматизира някаква задача. Това дава възможност на бизнес организациите да експериментират и иновират без да влагат значителни бюджети.


- Студентите по софтуерно инженерство, които са учили години наред софтуерна разработка, но още не са стартирали първата си работа в софтуерна фирма, имат нужда да натрупат опит по реален софтуерен проект, с реален клиент от бизнеса и в екип с истински тийм лидер, редовни срещи на екипа, разпределяне на задачи, следвайки процеси на разработка според утвърдените практики в технологичната индустрия. Работата по истински софтуерен проект, който ще се използва в реалния живот, в екип с колеги и тийм лидер поставя студентите в реална работна среда и им дава безценен опит за професията софтуерен инженер, с който след това лесно започват работа в ИТ индустрията.


- Опитни софтуерни инженери, които нямат опит като ръководител на екип, получават възможност да бъдат ментори на екипи от студенти и докато се обучават за тийм лидери, да натрупат реален опит чрез работа по реален бизнес проект с реален екип от младши софтуерни инженери. Това е много повече от обучение: това е учене чрез правене в реална работна среда.







Платформата Cost-Effective Solutions събира проекти от бизнеса и сглобява екип от студенти и тийм лидер за всеки проект и дава възможност на екипа разработи проекта. Успеваемостта не е гарантирана, но и цената, която се плаща е много ниска (1500 лв. за събиране на екип и 1500 лв. при успешно разработен и предаден проект). До момента повечето проекти са успешни и постигат до голяма степен първоначално заложените цели и функционалности, посочват от платформата.

 

Програмата стартира за трети път и вече има успешно разработени над 30 проекта, които се използват в реалния живот ежедневно.

 

Какво представлява Cost-Effective Solutions?

 

Това е платформа, която предоставя възможност на бизнеси да разработят свой персонализиран софтуер с ограничен бюджет. Услугата обединява екипи от талантливи студенти и опитни професионалисти, които работят заедно върху реални проекти. Тази комбинация позволява на брандовете да получат ефективно решение, съобразено със специфичните им нужди, като същевременно младите специалисти придобиват ценен практически опит. Студентите не просто учат чрез практика, но също така донасят свежи идеи и иновации към всеки проект.

 

Процесът на работа в Cost-Effective Solutions е структуриран около ефективността и продуктивността, като приоритизира ниските разходи за клиента. Това става възможно благодарение на работната система, при която всеки екип има ясни роли и цели, които следва да постигне в срок. 







Защо няма алтернатива на тази програма?

 

Cost-Effective Software е единствена по рода си такава услуга на територията на България. Тя предлага перфектния баланс между цена, ефективност и качество. Вместо да инвестирате в скъпоструващи агенции, Cost-Effective Software ви позволява да спестите от бюджета си и въпреки това да получите софтуер за вашия бизнес, като същевременно да допринесете за кариерното обогатяване не на един, а на няколко амбициозни студенти. Няма друга програма, която едновременно да предоставя персонализирано и достъпно решение, подпомагайки обучението на бъдещи професионалисти. 

 

Освен това, Cost-Effective Software гарантира висока стойност, тъй като програмата не само създава софтуер по поръчка, но и го прави със сериозен фокус върху спецификите на всеки клиент. Програмата има продължителност от 3 месеца, но създаденият екип, който разработва софтуерното решение често пъти се запазва и след завършване на програмата. Така част от студентите поемат по пътя на предприемачеството съвместно с клиента-поръчител на софтуерното решение и работят с него дългосрочно по развитието на дадена бизнес идея, за която е вече разработена начална версия на софтуера.

 

Идеята зад проекта?

 

Мисията на Cost-Effective Software е да подпомогне стартиращи компании и малки бизнеси да получат достъп до софтуерни решения, които иначе биха били извън техния бюджет. "Стремим се към създаване на благоприятна среда за всички страни, като правим доволни, както нашите клиенти, така и нашите ментори и студенти-стажанти. Идеята е не само да се предостави на клиентите ефективен продукт, но и да се инвестират усилия в бъдещите поколения разработчици, като им се даде възможност да растат професионално", посочват от платформата.







В дългосрочен план, инициативата има за цел да създаде мрежа от доволни бизнеси и от професионалисти, които не само са готови за пазара на труда, но и ще разполагат с необходимите знания и умения да се адаптират към променящите се технологии.

 

Приносът на студентите

 

"Работата по различни проекти през последните два сезона е разкрила колко ценен е приносът на студентите към процеса на разработка. Екипите са не само креативни, но и предлагат свежи идеи, които често водят до иновации. Работата в реална среда е доказала, че стажантите могат да се адаптират бързо и да предложат нови решения, които често надминават очакванията на клиентите", посочват от Cost-Effective Software и допълват:

 

"Същевременно, научихме, че е ключово да се насърчава отворена комуникация между екипите и клиентите. Постоянната обратна връзка е спомогнала за подобряване процеса на работа и гарантиране на по-високо качество на крайния продукт. Комбинирането на студенти и опитни професионалисти води не само до успешни проекти, но и до създаването на устойчива екосистема от таланти, които задвижват иновациите в бизнеса".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2203 |04.10.2024 Успех за целия транспортен бранш: ЕС отменя задължителното връщане на камиони в базата на всеки два месеца . 4| 2210 |04.10.2024 Премиерът Мицкоски: Гоце Делчев е македонец, България да каже колко песни има за него . 4| 2166 |04.10.2024 Арестуваният Джейхан Ибрямов е откаран в МВР болница . 1| 6869 |04.10.2024 "Прашката на Давид", на иврит магическа пръчка, също пази Израел от ирански ракети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads