Реклама / Ads
5| 3416 |02.12.2022 НОВИНИ

По телефона Шолц каза на Путин да изтегли войските си от Украйна

.
Олаф Шолц Източник: БГНЕС
В телефонен разговор с руския президент германският канцлер Шолц е обсъдил ракетните нападения срещу граждански цели в Украйна. Според Путин обаче обстрелът е бил ”принудителен и неизбежен.”
 

Германският канцлер Олаф Шолц и руският президент Владимир Путин са провели телефонен разговор, в който са обсъдили руския обстрел по обекти от гражданската инфраструктура, оказваната от Запада поддръжка на Украйна, взривовете по газопроводите "Северен поток" и сделката за износа на украинско зърно през пристанища в Черно море, съобщава DW.

 

Пресслужбата на федералното правителство съобщи, че двамата са разговаряли около час. Канцлерът Шолц е осъдил ударите по граждански инфраструктурни обекти в Украйна и е подчертал: "решителността на Германия да поддържа отбранителните способности Украйна срещу руската агресия". Същевременно: "канцлерът е призовал руския президент към постигането на възможно най-скорошно дипломатическо решение, включително извеждането на руските войски".

 

Руският президент Путин е заявил пред германския канцлер, че "ракетните удари по определени цели на територията на Украйна са принудителна и неизбежна ответна реакция на провокационните атаки на Киев срещу гражданската инфраструктура на Русия, включително Кримския мост и енергийни обекти", съобщава от своя страна пресслужбата на Кремъл.

 

Освен това Путин е определил като "деструктивна" линията на западните държави, които оказват на Киев помощ с оръжие и обучават украински военни. Мнението на Москва е, че "всичко това, както и всестранната политическа и финансова поддръжка на Украйна води дотам Киев твърдо да отхвърля идеята за каквито и да било преговори".

 

Путин иска "прозрачно разследване" на взривовете по газопроводите "Северен поток". При обсъждането на реализацията на инициативата за износ на зърно от украинските пристанища е било акцентирано върху необходимостта от добросъвестно комплексно изпълнение на "зърнената сделка", което включва отстраняването на всички бариери и за руските доставки, информират от Кремъл.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3574 |30.11.2022 Радев към Рюте по телефона: Оставянето на България от Шенген не е в интерес на ЕС . 0| 9850 |30.11.2022 Българче на 1,5 г. се връща от Украйна у нас, родителите му се отказали от него . 1| 3251 |30.11.2022 Прокуратурата ще разследва насилие и без показанията на актрисата Диана Димитрова . 2| 3219 |30.11.2022 Шолц: Предложението за ракетни комплекси ”Пейтриът“ към Полша остава отворено

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads