Реклама / Ads
0| 16947 |21.04.2022 НОВИНИ

Тео Ушев: Руската диктатура у нас умишлено деформира историята и създаде комплекс за малоценна нация

.
Във връзка с някои ”братски” въпроси и коментари за ”малката държава” от вчера. Едно от най-големите престъпления на руската диктатура у нас беше опита за принизяването на България, на постиженията, на факта, че именно България им е дала азбуката и ги е покръстила. Бяха създадени учебници, които умишлено деформираха историята не само на 20и век, но и премълчаваха факти от средновековната ни история. Целта беше да създаде в българите комплекс на малоценната нация, на малък народец, който е бил спасен по милостиня от великата руската империя.
 

Всичко това видяхме като на плакат вчера, в изказванията на двама "политици", учили по съветските учебници.


От сегашната кошмарна война, България може да извлече някои ползи. като например да се освободи веднъж завинаги от постулатите на Руско-препраната ни история. И да се изгради един наистина "здравословен" национализъм, чрез пренаписването и промяната на образованието с достоверни и истински факти, а не с такива, които са опитвали да смажат националното ни самочувствие.


Разбира се, това са неща, които не могат да се очакват от нацистките и фашистки псевдонационалистически партии, защото те не са нищо друго освен платени от Кремъл, корумпирани проксита.


Аз съм учил история по просъветската система. След като се преместих в Канада, и имах достъп до някои книги и учебници, ми се завъртя свят до каква степен сме били манипулирани, в упражнението на Москва/"комунистите" да омаловажи, да смаже националното самосъзнание на един народ.


Ето например, в нашите учебници по история съзнателно се замиташе в половин урок историята на "Велика България". Тя свършваше със завета на Хан Кубрат и притчата с пръчките. След това Аспарух идва на Дунава, и започва отначало.


Съзнателно се премълчаваше, че "България" съществува по земите на днешна Украйна чак до 13и век, че основава град Казан на Волга. Столицата Фанагория е съществувала точно 5 века преди появата на бараките на Москва (която е била опожарявана 3 пъти от монголите през 12и век, защото е била "крепост" от дърво). Че нашите предшественици са делили едни земи с Киевска Рус, живели сме заедно, а Хан Кубрат е бил в съюз с Византия, опитвайки се да обедини племената и хуните между Азовско море, Черно Море и Волга.


И ако (п)Резидента имаше грамотни съветници, те щяха да му кажат, че не руснаците са братя с украинците, а ние. Руснаците са наследници на Златната Орда и на монголите.
Не на Киевска Рус. Просто много им се е искало да бъдат образовани, и богати като Киевска Рус, и затова са си присвоили името. Както са си присвоили и нашата азбука по-късно.


Дори старата "Магна България", която е била на мястото на днешните руски и украински земи, е съществувала по-дълго от Руската Империя. За нашата България пък да не говорим.


Ние сме истинските братя на украинските хора, защото сме живели на една земя, говорили сме един език, и най-вече - писали сме на една азбука, много преди Кирилицата да бъде измислена.

 

Теодор Ушев, Facebook




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3570 |20.04.2022 Диана Тонова: Трите решения в подкрепа на Украйна са явна провокация към софиянци и към Руската федерация . 0| 3197 |20.04.2022 АЕЦ “Чернобил” 36 г. след аварията: Ще доведе ли руската хватка до нова катастрофа? . 0| 3300 |19.04.2022 Руската църква се обяви срещу знака Z на великденски сладки и яйца . 0| 71662 |18.04.2022 Путин към Запада: Вкарахте си автогол. Западът: Руската икономика бере душа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads