Реклама / Ads
1| 4423 |24.10.2019 НОВИНИ

Тихомир Стойчев: Хората от камиона-убиец може умишлено да са умъртвени /допълнена/

.
Тихомир Стойчев
Брекзит влияе и се събудиха някои сепаратистки тенденции. Трябва да се провери версията за умишлено умъртвяване на хората. Не всички обичат мигранти. Ние ще бъдем трасе на трафика. Този бизнес носи повече пари от наркотици и бизнеса с оръжие.
 

Това каза Тихомир Стойчев по БТВ по повод открития камион-убиец с 39 трупове.  Организираната престъпност днес се съеши с терористите. Те имат интерес да гонят тези хора, да изчистват етнически териториите.

 

 Проф. Николай Радулов допълни по темата: „ Режимът на регистрация в България може би е по-лесен. Откъде са се появили тези хора в този камион. Според мен са от Близкия Изток, вероятно афганистанци. Има и обратно движение при тях. Организираната престъпност работи по трафика на хора много отдавна. Никога не е спирало това движение.

 

Многократно в САЩ ловят контейнери с китайци. Там продължават да ги доставят там с контейнери. Този камион отнякъде ги е натоварил тези хора. Напълно възможно е един от каналите да минава през Белгия. Камионът ги е взел хората от някое депо. Този камион е заобикалял през нетипични пътища. Топлинните датчици в хладилните камиони помагат да се види през границата без проблем. Топлинните датчици не могат да уловят хората“.

 

Британската полиция започна идентифицирането на 39-те тела, открити в графство Есекс. Властите установиха, че камионът с българска регистрация е влязъл на територията на Великобритания от белгийския град Зеебрюге, преминавайки през пристанище Пърфлийт.

 

Белгийската прокуратура също започна разследване. Властите се опитват да установят дали и за колко време камионът е пътувал през Белгия.

25-годишният шофьор остава в ареста по подозрение в убийство. Британски медии съобщиха, че името му е Мо Робинсън от Северна Ирландия.

От полицията в Есекс завиха, че главен приоритет е идентифицирането на жертвите, но процесът ще бъде труден и дълъг.

 

Все още тече разследване по случая. Засега се знае, че камионът е регистриран във Варна от жена, която живее в Северна Ирландия. Самият камион е влязъл от Холихед празен, като се предполага, че товарът му е пристигнал от Белгия. Това сподели в ефира на Нова телевизия сънародничката ни Христина Иванова, която живее в Лондон по повод камионът с открити 39 тела.

,,Все още няма информация за жертвите, но едва ли сред тях има българи. За шофьора на камиона също няма особено много информация'', посочи жената.

Тя допълни още, че шофьорът не е знаел какво превозва.

 

,,Нямаме данни и основания, че може да има български граждани сред жертвите, както и такива да са замесени в престъплението. Камионът не е идвал в България от 2017 г.'', коментира по темата Иван Димов, съветник на външния ни министър Екатерина Захариева.

,,Осъждаме този инцидент категорично. Жертвите на трафик само за тази година са над 2000 души'', допълни още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4167 |21.10.2019 Игнат Стойчев: Правен хаос бушува в Агенцията за българите в чужбина . 5| 4687 |16.10.2019 Камата през сълзи за обвиненията в расизъм: Хората не заслужават да страдат . 3| 4671 |14.10.2019 Тихомир Безлов: Заради изборите ЕК бави доклада за България . 5| 6664 |09.10.2019 Партията на Слави има сайт, обяви хората си по области

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads