Реклама / Ads
1| 4405 |05.07.2019 НОВИНИ

Томислав Дончев няма да оглавява предизборния щаб на ГЕРБ

.
Томислав Дончев
Томислав Дончев няма да оглави предизборния щаб на ГЕРБ, потвърди самият той пред медиите в кулоарите на парламента по повод предстоящия конгрес на партията в неделя. По думите му няма как това да се случи.
 

"Несъвместимо е с функциите, които изпълнявам в Министерски съвет. За местните избори още е рано да говорим", каза Дончев, цитиран от Нова тв.

 

На форума се очаква лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да направи промени в ръководството след оставката на Цветан Цветанов като зам.-председател на партията и като шеф на предизборния щаб.

 

Самият Борисов още преди седмици подчерта, че занапред ще държи да раздели чисто административните постове в управлението на държавата от партийните, за да е по-ефективна работата. Тогава премиерът обясни, че ще разпредели досегашните отговорности на Цветанов между всички в Изпълнителната комисия.

 

"Организацията в ГЕРБ е на ниво. Липсата е емоционална категория и всеки трябва да отговаря за себе си", коментира Дончев отсъствието на Цветанов. Дончев анонсира, че в неделя ще бъдат направени промени в партийния устав, с които заместник-председателите на ГЕРБ ще бъдат намалени на на двама, както и анонсираното преди няколко седмици създаване на Комисия по етика.

 

"Тя ще следи не само за вътрешнопартийната дисциплина, но и всеки член, особено тези на ръководна позиция, да имат поведение в рамките на обществените очаквания“, подчерта Томислав Дончев.

 

Помолен да коментира позицията на БСП, които се разграничиха от изказването на президента на ПЕС Сергей Станишев по отношение на премиера, Дончев отговори: „Сигурно е някаква следизборна абстиненция. В крайна сметка кой е провален и кой е успешен, решават хората на избори, както направиха и на последните избори“, цитира го БГНЕС.

 

Причината Томислав Дончев да бъде днес в парламента бе участието му в парламентарния контрол, в рамките на който той отговори на депутатски въпрос относно машинното гласуване на европейските избори. Дончев увери, че ЦИК получава цялото необходимо съдействие от органите на изпълнителната власт, но отбеляза, че машините се наемат непосредствено преди изборите, което води до изключително ограничено време, в което те трябва да бъдат проверени.

 

„България трябва да реши в крайна сметка какво иска. Когато сме сигурни, финалното решение е да бъдем единствената европейска държава, която ще гласува само на машини, трябва да ги купим. Даже по-добре да ги произведем“, отбеляза Дончев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 7411 |05.07.2019 Босът на МВР - Маринов: У нас няма услoвия за мафия . 2| 4386 |05.07.2019 Създават нова организация на ГКПП ”Кулата”, за да няма задръствания . 1| 4123 |04.07.2019 МЗ: Няма да закриваме отделения в болниците в Северозападна България . 9| 4955 |01.07.2019 Вигенин: Кристалина Георгиева няма опит за висок пост в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads