Реклама / Ads
0| 2749 |17.08.2022 НОВИНИ

ГЕРБ биха работили с ПП, но при условия. БСП са табу, ДБ - приемливи

.
Томислав Дончев Източник: стопкадър, bTV
Това с разграничаването от ГЕРБ е естествен продукт на начина, по който се прави политика в последните две години. Аз се сещам за няколко политически сили, чийто основен наратив е кого не харесват и с кого няма да работят. Ние имахме правителство на отрицанието – партии, които нямат много общо помежду си, ама са се събрали, защото не харесват някого. Съвсем друга тема на разговор е какво свърши това правителство.
 

Това каза в предаването „Лице в лице“ по bTV заместник-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев в отговор на въпрос с кого биха се коалирали следизборно. В крайна сметка не успя да изясни в конкретика.

 

„Въпросът с кого биха работили ГЕРБ е редно да се задава в нощта след изборите, когато е ясно каква е волята на народа“, смята той.

 

По думите на Дончев винаги досега, когато ГЕРБ избирали партньори, преценявали какво могат за направят за държавата. В коалиция „против“ нямало да влязат.

 

Според него има голям шанс за безизходица като от лятото на миналата година. Той все пак увери, че ако ГЕРБ е първа политическа сила, то те ще направят опити да сформират правителство.

 

„Продължаваме промяната“ не изглеждат като потенциален партньор към момента“, изтъкна обаче Томислав Дончев. По думите му, ако забележат промени в поведението им и по-адекватна политическа реторика, това може да се промени. „За да е възможно партньорството, е нужна еволюция в управленския потенциал“, твърди Дончев.

 

Той отбеляза, че с „Демократична България“ нямат значими различия.

 

„Колкото и да е трудно, ако стигнем да такава ситуация, трябва да се водят разговори с тях“, отбеляза Дончев.

 

Според него коалиция с ДПС няма да бъде приета от симпатизантите на ГЕРБ, а с БСП имат решение на конгреса, че коалиция не е възможна.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2657 |17.08.2022 С обвинения се сдобиха задържаните от схемата с крадени луксозни коли в Бургас . 0| 2987 |15.08.2022 Лидерът на ГЕРБ: Асен Василев и Кирил Петков с посредниците си изсмукаха от държавата стотици милиони . 0| 2784 |15.08.2022 Станислав Додов: Симпатизанти на БСП биха се присъединили към ”Прогрес”, ако столетницата не е диктаторска . 0| 9024 |15.08.2022 Тошко Йорданов: В ПП е пълно с предатели - с хора от ГЕРБ и финансирани от ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads