Реклама / Ads
19| 4429 |29.04.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Сега ще се види кой е за мажоритарен избор

.
Тошко Йорданов и Филип Станев
„Сега ще се види истината. Сега българският народ ще види кой кой е за мажоритарен избор“. Това каза в парламента зам.-председателят на ИТН Тошко Йорданов. В момента текат дебатите за предложението на ИТН следващите редовни парламентарни избори да се проведат по мажоритарната система в два тура.
 

От ГЕРБ започнаха да се надпреварват, за да лансират идеята си, да се махне думата „редовни“.  От ИТН реагираха: „ГЕРБ много добре знаете, че това не може да се случи, защото това не може да стане, заради нуждата от ново национално преброяване и райониране. „ ГЕРБ се заиграват, саботирайки идеята на ИТН.  Искате да ни поставите политически капан. Еми, няма да ви се получи. Г-н Главчев вие шиканирате, а не ние“, обясни Филип Станев от ИТН.

 

Крум Зарков от БСП също взе думата: „Да погледнем това, които ни се предлага. БСП е привърженик на пропорционалната система и смятаме, че  мажоритарната не е подходяща за България. Към ГЕРБ - вие отправихте обвинения, че някой осъществява преврат. Питам ви, когато казвате да падне  думата „редовни“, това не е ли взривяване на изборната система, защото знаете,  че това не е възможно да се случи. Това е срамота, надиграване, саботаж. България е в криза и тя се решава с честни избори. Ако искате да прикриете проваленото си управление, това не е достойно.  

 

Гласуването също  скара депутатите. От ГЕРБ настояха първо да се гласува тяхното  предложение. Хамид Хамид от ДПС предложи този текст изобщо да не се гласува, защото предложението е направено между първо и второ четене и е включено в заключителните разпоредби на закона. Татяна Дончева като председател на заседанието отложи гласуването, но това предизвика нова вълна на недоволство. Поискана беше почивка от 10 минути.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 3585 |29.04.2021 ГЕРБ пак ще сезира КС. Сега за машинното гласуване . 41| 4602 |29.04.2021 Тошко Йорданов: Или имаме 100% машинно гласуване, или 100% контролиран вот . 15| 3064 |29.04.2021 Руска ваксина за COVID-19 засега няма да се поръчва. Било незаконно, според Борисов и Ангелов . 41| 3694 |29.04.2021 Тошко Йорданов: Честито на българите в чужбина! Преборихме БСП и ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads