Реклама / Ads
54| 15692 |09.08.2021 НОВИНИ

Тошко Йорданов: Това е предателство. Осигуриха комфорт на Гешев

.
Станислав Балабанов, Тошко Йорданов
”Изправи се! Ние идваме!” са предатели. Това, което заявихме и изпратихме и на трите партии, беше всичко, което договорихме на разговорите - прекрасна програма с прекрасни цели, които всички уж искат. Всичко, което трябва да прави един кабинет. Не подкрепяйки този кабинет, тези неща няма да се случат. Към момента една от така наречените партии на протеста предаде тези искания, предаде хората, които протестираха. Гешев може да е спокоен за съществуването и комфорта си в близките месеци, защото предателите от ”Изправи се! Ние идваме!” му го осигуриха.
 

Това заяви пред bTV Тошко Йорданов от "Има такъв народ" по повод позицията на "Изправи се! Ние идваме!". От формацията категорично заявиха, че няма да дадат подкрепата си за проектокабинета на ИТН, който би трябвало да бъде глауван в сряда.

 

"Нека видим какво ще стане с другите партии и ще видим дали ще внесем за гласуване предложението. БСП направиха витиевато изявление. Единственото окончателно е на титаните на морала - Манолова, Дончева и Хаджигенов. Адвокат Хаджигенов обяви, че веднага ще се жертва за министерско кресло в миналия парламент, после каза, че ДПС е част от политическия живот и боло нормално да се водят разговори с тях. Манолова и Дончева са хората, благодарение на тях сводниците в тази страна са с по-малки присъди. Радвам се, че чертата беше теглена от тях", посочи още Йорданов.

 

Той отново повтори, че към момента решението е в ръцете на така наречените партии на протеста. "Има такъв народ" не разчита на нищо. Утре ще е ясно какво решение ще вземат и от ИТН и ще бъде ли внесен за гласуване в пленарна зала проектокабинета на формацията.

 

Йорданов обаче е категоричен - кандидатурата на Петър Илиев за вицепремиер и шеф на МВР няма да бъде оттеглена.

 

"Да сте ни чували някога да казваме какво да правят БСП или да сме давали съвет на демократичното формирования? Всеки да си гледа неговата партия. Петър Илиев е прекрасен юрист. Един от малкото хора, които са печелили дела срещу КС. Другите, които минават за юристи, нека се похвалят с това. Как би реагирал нормален човек, когато три седмици му унищожават кариерата с лъжи", посочи още Йорданов.

 

Йорданов заяви още, че не вижда проблем с факта, че Петър Илиев има кантора, както и това, че е почетен консул на Барбадос.

 

"Доколкото разбрах бил е предложен за почетен консул от правителството на Барбадос и е одобрен от нашето правителство. Това е длъжност, която няма дипломатическа или юридическа стойност. Няма никакви последствия нито в професионален, нито в юридически план, освен понякога да му се храни егото на човек. Дали е почетен консул на Барбадос, Бурунди или Франция, щяхме да вземем същото решение", коментира Йорданов.

 

Той бе категоричен - Илиев няма фирми в Барбадос и за пръв път назова - "Икономедия" стои зад атаките срещу Илиев.

 

"Намерете ми едно действие на Петър Илиев в Барбадос, което да е минало закона. Другото е спекулация", категоричен бе още Йорданов.

 

Относно критиките и твърденията на Таняна Дончева Йорданов посочи:

 

"Татяна Дончева е хубаво да започне да мисли преди да говори. Тя говори много откровени лъжи. Това е жена, която трудно може да мине за морален капацитет. Склонен съм Петър Илиев да го питат за всичко. Но човек като Татяна Дончева да задава въпроси и да говори за морал за друг човек само защото нещо й говори в главата, е недопустимо. Дончева да иде при Петър и да му каже какво е правил в Барбадос, за да може да я осъди. По-важното беше този модел “ГЕРБ” да се разгражда, да се спират мръсните пари, да се вкара прокуратурата в граница. А не да водим война с Татяна Дончева. Те практически спасяват Гешев в момента".

 

Йорданов повтори и още, че всички предложени от ИТН кадри са хора, които не са били в политиката, не са били министри в кабинет на Бойко Борисов, не са работили с обществени пари и не могат да бъдат закачени към "кръговете на този и онзи".

 

По отношение твърденията за плагиатство Йорданов посочи - скандалът е избухнал след номинацията на Петър Илиев. Атаките към предложеният за правосъден министър Момчил Иванов, чиято кандидатура впоследствие бе оттеглена, е дошла именно от "Икономедия".

 

"Стандартът е много двоен. Там се публикуват. Питайте “Дневник” и “Икономедия” защо имат интерес да ни атакуват. Истината е, че те си имат човек, който плаща масрафа и могат да правят каквото си искат. Да ме правят на паралелепипед, все ми е тая. Но когато тиражират лъжи, право на другата страна е да се защити. Няма ли право човек да има мнение и да се изкаже? Когато някой каже “тиква” на Борисов, това е приемливо, защото всички не го харесваме?", попита още Йорданов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 27| 17148 |09.08.2021 Д-р Гълъбова пред Фрог: И досега е имало хашлашки език, арогантност. Съкрушително е, защото се борим именно срещу това . 4| 3726 |09.08.2021 Проф. Валери Стефанов: Силовият модел на управление се рециклира, това е тревожно . 6| 4161 |09.08.2021 Мика Зайкова: Ако спрем кражбите, парите ще дойдат, но това не може да стане изведнъж . 8| 3807 |08.08.2021 Проф. Христова: В подножието на новата COVID вълна сме. Затваряне на градове няма да има

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads