Реклама / Ads
38| 5879 |03.06.2014 НОВИНИ

Д-р Тотко Найденов пред Фрог: Румяна Тодорова да си подаде оставката

.
Медикът публицист д-р Тотко Найденов е категоричен, че не здравната министърка Таня Андреева трябва да си подаде оставката, а шефката на Касата д-р Румяна Тодорова. Проверките на болниците по Великден бяха достатъчни да я компрометират пред колегите, коментира пред Фрог нюз лекарят.
 

 

„При Тодорова няма никакъв контрол. Отдавна с Лекарския съюз тя трябваше да седне и преди подписването на Рамковия договор да коригира клиничните пътеки. Не може едни клинични пътеки да са стократно по-високи от други, неправилно са оценени”, убеден е Найденов.

 

„Румяна Тодорова не става. Първия път горе-долу се видя, че беше влязла в работата, но втория път се оплете като пате в кълчища и загуби доверието на всички лекари”, допълни медикът.

 

По началото самата Здравна реформа беше извършена по най-престъпния начин от правителството на Костов. Тя започна на сляпо. Народните представители гласуваха 1 милиард и 300 милиона лева помощ за започване на реформата. С тези пари беше купено оборудване на 28 здравни каси в страната на петорни цени, бяха купени 5 000 компютъра за 20 млн. лева. Бойко Борисов с Дянков открадна 1 милиард и 400 милиона лева от Здравната каса и ги пробута към фискалния резерв, като се има предвид Закона за здравето, парите за здраве се харчат само за здраве, подчерта Найденов.  

 

Докторът подкрепи здравния министър Таня Андреева за уволнението на директора на Спешната помощ в столицата д-р Георги Гелев. Според него той не е изпълнил всичките си поети ангажименти като началник.

 

„За да се решат проблемите в Спешната помощ, тя трябва да премине към МВР, защото е част от националната сигурност”, убеден е медикът. „Лекарите, сестрите и шофьорите ще имат заплати на полицейски служители, ще имат право след 27 години да се пенсионират и да получават 20 заплати накуп. И циганите няма да смеят да ги бият, защото ще посягат на полицейски служител”, смята Найденов,

който също е бил спешен медик.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 30| 7283 |02.06.2014 Преди сирените:Един англичанин пише за Деня на Ботев . 22| 5075 |01.06.2014 Цветозар Томов: Наблюдателите не знаеха кого представляват . 47| 5658 |01.06.2014 Йотингер: Южен поток няма да напредне, ако Русия не се промени към Украйна . 9| 5222 |01.06.2014 ЧЕЗ с предложение за експресна услуга за присъединяване на клиенти към мрежата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads