Реклама / Ads
2| 5312 |27.05.2011 НОВИНИ

Тръгна дело за рекет срещу братя Галеви

.
Софийски апелативен съд даде ход на делото срещу Пламен Галев и Ангел Христов, известни като братя Галеви, обвинени в ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване.
 

Подсъдими по делото са още Апостол Чакалов, Красимир Оков, Владимир Ангелов, Георги Градевски и Георги Блатски.

На днешното съдебно заседание бяха приети няколко експертизи и изслушани вещи лица. Петима свидетели са призовани да дадат показания пред съдебния състав.

Техният обвинител и граждански ищец Пламен Миланов разказа, че през 1998г. е ръководил таксиметрова фирма, собственост на майка му.

Той обясни, че в Дупница имало условно разпределение на стоянките за таксите и колите от всяка таксиметрова фирма имали право да спират само на определено място. Автомобилите от неговата фирма не можели да спират на автогарата, защото имало слухове, че други таксиметрови фирми плащали такса „Охрана" на братя Галеви.

Пламен Миланов разказа за инцидент с таксиметров шофьор от неговата фирма, който бил пребит, защото спрял на пиацата на автогарата. Последвал протест пред районното управление в града в защита на таксиджията. Свидетелят разказа, че малко след началото на протеста му се обадил Пламен Галев, който го предупредил, че ако не оттегли колите си от районното управление, щял да го накара да пикае кръв.

Миланов и Галев се познавали от училище. „Беше ме страх от Пламен Галев", сподели пред съдебния състав Миланов и така обясни защо е казал на колегите си да се оттеглят от протеста в защита на пребития шофьор.

На следващия ден Галев поискал среща с него, на която настоятелно му предложил и неговата фирма да започне да плаща за охрана. Това означавало, че ако има проблеми с други таксиджии, които се опитват да спрат на стоянката им, щели да се разправят с Галеви.

Пламен Миланов започнал да плаща по 17 лв. на кола - общо около 1 000лв. месечно. Парите вземал един от другите настоящи подсъдими, Апостол Чакалов - Тоци. Когато имало проблем с други таксиджии, той лично се разправял с тях.

Няколко месеца по-късно Пламен Галев извикал при себе си Миланов и му казал, че няма нужда вече да плаща таксата, но го принудил да вземе за съдружник негов човек - Владимир Ангелов. Двамата трябвало да разделят по равно приходите от фирмата на Миланов. Въпреки че Миланов не искал съдружник, нямало как да откаже на братя Галеви, тъй като се страхувал за живота и семейството си.

Тази уговорка продължила близо 2 години до задържането на Владимир Ангелов. След ареста и на Пламен Галев, Миланов се свързал с Ангел Христов, за да поиска отмяна на някои от таксите, тъй като няколко месеца поред бил в затруднено финансово положение.

Братя Галеви договаряли срещи между собственици на други таксиметрови фирми, като успели да принудят някои от тях да присъединят автомобилите си към фирмата на Миланов и Владимир Ангелов.

Делото продължава с разпит на таксиметрови шофьори от Дупница.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 6026 |20.05.2011 Станишев зове Сидеров да подкрепи вота на недоверие срещу кабинета . 0| 4662 |19.05.2011 Още едно обвинение срещу Лечков . 3| 5710 |18.05.2011 ВАС отложи делото срещу Кушлев . 1| 5457 |18.05.2011 Внасят в съда тежки обвинения срещу Сумиста и неговите авери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads