Реклама / Ads
1| 5444 |18.05.2011 НОВИНИ

Внасят в съда тежки обвинения срещу Сумиста и неговите авери

.
Петър Стоянов - Сумиста Източник: Булфото
Шуменската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт срещу Петър Стоянов - Сумиста, Васил Костов - Кеца, Янко Попов - Туцо, Георги Вълев, Петър Атмаджов и Райчо Стойнев.
 

Frognews.bg припомня, че всички, с изключение на бизнесмена Вълев, бяха задържани при специализирана полицейска операция „Килърите 2”.

На Сумиста е повдигнато обвинение това че е ръководил организирана престъпна група, създадена с цел извършването на умишлени убийства, умишлено причиняване на телесни повреди и палежи.

Повдигнати са му и обвинения за организирането на три убийства - на Борислав Георгиев, Петър Лупов и Румен Рачев; нанасянето на две телесни повреди; организирането на два палежа и един взрив.

Васил Костов е обвинен в участие в престъпната група на Стоянов, както и за убийството на Борислав Георгиев и за организиране убийствата на Лупов и Рачев. Повдигнато му е обвинение и за незаконно притежание на боеприпаси.
Янко Попов е обвинен за участие в убийството на Рачев, както и за участие в организираната престъпна група на Стоянов.
Георги Вълев е обвинен, за това че е поръчал, на групата на Стоянов убийствата на Лупов и Рачев. Вълев има обвинения и за лихварство, незаконно притежание на боеприпаси, организиране на палеж, както и за това че е поръчал нанасянето на две телесни повреди.

По отношение на Петър Атмаджов са повдигнати обвинения за участие в убийствата на Лупов и Рачев, за нанасянето на две телесни повреди, участие в един палеж и за незаконно притежание на оръжие и боеприпаси.

Райчо Стойнев е обвинен за участие в убийството на Рачев, както и за незаконно притежание на боеприпаси.

Материалите по делото са събрани в 95 тома, разпитани са 121 свидетели и са изготвени експертизи от 31 вещи лица.
И шестимата обвиняеми са с мярка за неотклонение „Задържане под стража".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4823 |16.05.2011 Порноманиакът от Катуница на свобода срещу 1000 лв. . 5| 5985 |14.05.2011 Прокурорски зъбобол проваля дело срещу кмета на Гълъбово . 9| 6566 |12.05.2011 "Атака" скочи срещу КЗД, взимали високи заплати . 2| 5471 |11.05.2011 Мюфтия и поп в подкрепа на Хасан Азис; три прокурори срещу него

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads