Реклама / Ads
4| 2600 |14.04.2023 НОВИНИ

Тръмп даде показания под клетва по дело за измама в Ню Йорк

.
Източник: личен архив
Доналд Тръмп свидетелства под клетва в продължение на няколко часа по гражданско дело в Ню Йорк, което обвинява бившия президент и три от децата му в бизнес измами, предаде АФП.
 

Показанията при закрити врата бяха дадени седмица след историческото обвинение на Тръмп по наказателно дело в съдебна зала в Манхатън по отделно дело.

 

76-годишният републиканец е изправен пред множество щатски, федерални и конгресни разследвания, които заплашват да усложнят кандидатурата му за възвръщане на президентския пост на изборите за Белия дом догодина.

Продължителните показания бяха вторият път, в който той седна за въпроси по делото, заведено от главния прокурор на щата Ню Йорк Летиция Джеймс.

 

Тръмп пристигна в офиса на Джеймс в долната част на Манхатън около 10:00 ч. сутринта (1400 ч. по Гринуич) и се върна в Тръмп Тауър на Пето авеню малко след 18:30 ч.


"Това гражданско дело е нелепо, точно както всички останали дела за намеса в изборите, които се водят срещу мен", написа той в социалната си мрежа Truth Social преди показанията си.

 

Адвокатът на Тръмп и говорителят на Джеймс не отговориха на молбите за коментар.

Джеймс съди Тръмп, Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Иванка Тръмп още през септември миналата година, като твърди, че те са извършили "невероятна" измама в Trump Organization.

 

В нейния иск се твърди, че в продължение на години те са лъгали данъчните инспектори, кредиторите и застрахователите в схема, която редовно е изкривявала стойността на имотите на организацията, за да се обогатяват.

 

Джеймс заяви, че те са предоставили фалшиви декларации за нетната стойност на Тръмп и фалшиви оценки на активите, "за да получат и удовлетворят заеми, да получат застрахователни обезщетения и да плащат по-ниски данъци".

 

Тръмп, който е фаворит за номинацията на републиканците на президентските избори догодина, използва обичайния си рефрен "лов на вещици", за да опише случая.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 2602 |14.04.2023 Кой издаде тайните на Пентагона? . 3| 2769 |13.04.2023 Беларус предаде на Москва бащата, осъден заради антивоенната рисунка на дъщеря си . 7| 9430 |12.04.2023 Унищожиха ли показанията срещу Младен Маринов за рушвета от 100 хил. лева месечно? . 2| 2634 |12.04.2023 Лена Бориславова подаде оставка като народен представител

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads