Реклама / Ads
0| 3786 |01.03.2017 НОВИНИ

Тръмп: Започва нова глава в историята на САЩ

.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп започна първата си реч пред конгреса с уверението, че американският народ остава единен в решимостта си да се бори с омразата и злото, каквито и различия да има в политическите възгледи на хората, предадоха информационните агенции.
 
"Извършените напоследък нападения срещу еврейски центрове, случаите на вандализъм в еврейски гробища и стрелбата в Канзас сити през миналата седмица ни напомнят, че страната ни може да е разделена по политически въпроси, но оставаме единни в неприемането на омразата и злото във всичките им форми." - заяви президентът на САЩ.

По думите му, съюзниците на Америка ще видят, че тя отново е готова да бъде лидер.

Тръмп обяви пред конгреса, че от този момент започва нова глава в историята на САЩ.

В речта си той повтори повечето от основните си тези, които застъпваше по време на изборната кампания.

 

Като най-важни задачи пред своята администрация той посочи сигурността, борбата с престъпността и създаването на нови работни места.

 

Тръмп за пореден път се обяви за изграждането на стената по границата с Мексико, но този път не спомена, че мексиканската страна трябва да плати за това.

 

Според него, САЩ трябва да променят характера на имиграцията като ограничат притока на неквалифицирана работна ръка и привличат повече високо квалифицирани специалисти.

 

Той обеща да намали данъчната тежест за средната класа, да създаде милиони нови работни места и да отмени здравните реформи на предшественика си Барак Обама (известни като Obamacare), тъй като според Тръмп те са се провалили.

 

Президентът на САЩ обяви също, че ще поиска подкрепа от конгреса за инвестирането на един трилион долара в инфраструктурни проекти.

 

По думите му, Америка е похарчила близо 6 трилиона долара в Близкия Изток докато собствената й инфраструктура се е рушала.

 

Тръмп уточни, че бъдещите проекти ще се изграждат както с обществени, така и с частни капитали.

 

"Планът се свежда до два основни принципа: купувай американски стоки и наемай американци!" - заяви президентът на САЩ.

 

Противно на свои предишни изказвания Доналд Тръмп увери, че Америка и занапред напълно ще подкрепя НАТО - "съюза, роден вследствие на две световни войни, победил фашизма и комунизма".

 

"Трябва да бъдем активни участници в световната политика и ние подкрепяме НАТО. Но нашите партньори трябва да изпълняват финансовите си ангажименти." - не пропусна да напомни той тезата си за повече ангажираност на страните от алианса.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4250 |28.02.2017 Борисов и Нинова не се разбраха за дебата . 5| 5043 |27.02.2017 Борисов и Нинова се договориха за дебата - в сряда ще е . 3| 4043 |26.02.2017 Цветозар Томов: Няма сериозни основания за касиране на изборите . 4| 3788 |25.02.2017 Тръмп: Започваме строежа на стената с Мексико много скоро

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads