Реклама / Ads
3| 5344 |30.10.2009 НОВИНИ

Цачева дава на граждани да й бият звънеца в неделя

.
Цецка Цачева Източник: Вяра Йовева
Председателят на парламента лично ще посрещне първия посетител в "Деня на отворените врати на Народното събрание".
 

Народното събрание ще отвори своите врати за гражданите на 1 ноември, неделя - Ден на народните будители, от 10 до 16:00 часа. Посетителите ще имат възможност да се запознаят със сградата на своите избраници и да усетят атмосферата на законодателния храм, както и да научат повече за историята и дейността на институцията.

Всеки ще може да види две представителни експозиции, които гостуват на парламента - „Колекция стари майстори” (от златния фонд на Общинска галерия – Кърджали) и ”Род, семейство, Отечество” на Регионалния исторически музей – Пловдив, съобщиха от пресцентъра на парламента.

Инициативата - част от проявите, с които тази година се отбелязва 130-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, е посветена и на 1 ноември – Деня на народните будители. Първият посетител ще бъде посрещнат в 10.00 часа на централния вход на парламента от председателя на Народното събрание Цецка Цачева. От администрацията обещаха да дадат на част от посетителите да докоснат "свещения" звънец, който е открил и прекъснал не е едно и две емблематични заседания и дебати.

В 10.30 часа в пленарната зала ще започне открита дискусия на тема „Строителите на Съвременна България. Будителите и Народното събрание”. Специални гости на събитието ще бъдат учители и ученици от Националната гимназия за древни езици и култури "Константин Кирил Философ". Участниците ще бъдат приветствани от председателя на парламента Цецка Цачева. Лектор и модератор на дискусията ще бъде народният представител доц. Веселин Методиев.

Гражданите ще имат възможност да посетят пленарната зала на парламента, както и залите „Изток” и „Запад”, в които заседават парламентарни комисии и се провеждат публични прояви, свързани с дейността на Народното събрание. Най-малките гости ще получат екземпляр от информационно-образователната брошура “Първият парламент на България”.
На всеки 30 минути в пленарната зала ще бъде излъчвана аудио-визуална презентация за историята и дейността на Народното събрание.

"Денят на отворените врати” е част от политиката на Народното събрание за образователна комуникация и диалог с гражданското общество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5403 |16.10.2009 Подпомагат граждани в неравстойно положение . 8| 4908 |22.09.2009 Ц. Цачева: Независимостта е акт на мъдрост . 31| 4866 |15.09.2009 Ив. Костов: Статията написа гражданинът Първанов . 4| 4690 |12.09.2009 Цецка Цачева : Между НС и президента няма напрежение

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads