Реклама / Ads
0| 3684 |29.03.2017 НОВИНИ

Цацаров иска да накаже трима прокурори

.
Сотир Цацаров
Главният прокурор иска строги наказания за трима прокурори. Тази сряда Сотир Цацаров внесе предложения в Прокурорската колегия на ВСС да бъдат образувани дисциплинарни производства срещу тримата.
 

 Става дума за ръководителя на Районната прокуратура във Варна Цветанка Гетова, за заместничката й Милена Даскалова и за заместник-районния прокурор в Кърджали Чавдар Чавдаров. Цацаров настоява тримата магистрати да бъдат отстранени от длъжност.

 

На 11 декември 2016 г. около 17.00 часа жена сигнализирала в Първо РУ на МВР във Варна,  че мъжът, с когото преди години е живяла на семейни начала и е баща на двете им деца, е отправил закана с убийство.

 

Мъжът е осъждан за убийство на първата си съпруга. Разследващият полицай е уведомил Районната прокуратура – Варна. Прокурор Цветанка Гетова, в качеството си на административен ръководител, изпратила в Първо РУ на МВР дежурния прокурор с указания да участва в разпита на пострадалата.

 

Малко по-късно в сградата на районното управление пристигнали Гетова и заместничката й Милена Даскалова и провели среща с Началника на  Първо РУ, от когото се поинтересували за хода на разследването по делото за закана с убийство.

 

Веднага след това влезли в кабинета, в който разследващият полицай и дежурният прокурор провеждали разпита на пострадалата и го прекъснали, като прочели записаното до момента в протокола за разпит. След като се запознали с текста в протокола, воден до този момент, Даскалова заявила, че не е установено изпълнителното деяние.

 

Дежурният прокурор обяснил, че разпитът все още не е приключил и предстои да бъдат установени тези обстоятелства. Това провокирало намесата на Гетова и Даскалова, които започнали да задават въпроси на свидетелката. Даскалова си позволила да каже, че ако този мъж я удари, може да я остави „залепена като гербова марка“.

 

Гетова и Даскалова разпоредили на разследващия полицай и дежурния прокурор да напуснат кабинета, а когато останали насаме със свидетелката, Даскалова й заявила, че с подадената жалба може да вкара в затвора мъжа, от когото се оплаква, а „той имал достатъчно хора и познати“, както и че не това е начинът да се защити, защото заплашилият я може да продължи да я тормози.

 

Позволила си и препоръка към свидетелката да размисли много добре и по-спокойно дали да подава сигнал срещу него. Тогава свидетелката попитала дали може да оттегли жалбата си. Даскалова отговорила утвърдително, след което тя и Гетова позволили на разследващия полицай и дежурния прокурор да продължат с разпита на пострадалата.

 

На следващия ден свидетелката оттеглила жалбата си. Дадените предния ден показания обяснила със силна емоция и необмислена постъпка и заявила, че не изпитва опасения за себе си.

 

Предложението на главния прокурор за Чавдар Чавдаров е заради случка от 13 март тази година. Тогава на тел.112 са постъпили  сигнали за това, че двама бракониери товарят чували с мрежи и риба в зелен джип до моста за с. Лисиците.

 

Сигналът е предаден на РУ на МВР - Кърджали и на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури гр. Кърджали. Всяка от уведомените служби изпратила свой екип от служители за проверка на сигналите.

 

Служителите на ИАРА първи забелязали автомобила, за който били подадени данните. В близост до Оловно-цинковия комбинат – Кърджали автомобилът е пресрещнат и спрян от полицейски патрул. При извършената проверка е установено, че автомобилът е собственост и се управлява от заместник-районния прокурор Чавдар Чавдаров, а в багажника на автомобила били открити найлонови чували, пълни с рибарска мрежа и риба. При измерването било установено, че рибата била с общо тегло 40,800 кг – 38 кг моруна, 2 кг речен кефал и 800 г бяла риба.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4854 |28.03.2017 Русенските корабостроители си искат завода с протест . 1| 3864 |28.03.2017 Лондон: ЕС ще пострада, ако ни накаже заради Brexit . 2| 3585 |28.03.2017 Търсен за убийство в Турция иска политическо убежище у нас . 1| 3816 |28.03.2017 ДОСТ поиска изборите да бъдат касирани

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads