Сряда, 28 Юни 2017, 18:44
Frognews
7| 3289 |23.06.2016

Цацаров вбесен трясна вратата на ВСС

.
Сотир Цацаров
”Продължавайте да живеете в света на стратегиите и противопоставянето, щом искате, г-жо Найденова. Никога няма да успеете да прескочите дребнотемието и озлоблението си, никога няма да успеете да го направите, сега се убедихме в това. Живеете в свят на комисии и стратегии”. Това отговори главният прокурор Сотир Цацаров на кадровика Соня Найденова.
Тя се възпротиви на предложението му към Пленума на ВСС за създаване на работна група за анализ натовареността на районните съдилища и прокуратури, които са подложени на натоварване поради мигрантския натиск, след който да се вземат нужните мерки. Цацаров направи това предложение след обиколката си в южните погранични райони и в официално писмо заяви, че натовареността на тези съдилище и прокуратури е огромна и трябва да се осигурят магистрати и средства за тях.

Соня Найденова се възпротиви остро на направеното предложение и заяви, че създаването на работна група не е необходимо. Нейните доводи бяха, че "до днес сутринта не беше представено официално на съдийската колегия писмо с искането за създаване на работна група" и че "за законодателни, органзиационни и финансови не е необходимо Пленумът да създава работа група, а всяка колегия трябва сама да вземе своите решения, както е предвидено в Закона за съдебната власт".

Найденова се позова на официалната информация, че за първото тримесечие мигрантският поток е намалял с 20%. По думите й съдийската колегия следващата седмица ще представи анализ за натовареността на съдилищата и ако реши, ще осигури повече кадри и финанси за пограничните съдилища.

Кадровикът беше категорична, че натовареността на съдебните районни е от компетентност на съдийската колегия и Пленумът не може да взима подобни решения вместо нея.

"Проблемът Ви не е съдийската, прокурорската колегия, проблемът Ви е, че предложението е направено от мен и касае съдилищата. Не съм го направил да се меся в тяхната работа, защото считам, че не сме тук за стратегии и комисии, а да подпомагаме работата им", заяви на висок тон главният прокурор, като призова Найденова да отиде на място да види за какво става дума.

По думите на Цацаров, магистратите в пограничните райони са толкова натоварени, че проблемите, които ВСС счита за важни, са толкова далече от тях, колкото членовете на Съвета не могат и да си представят.

Продължавайте да давате интервюта и да мислите, че Колев държи съдийската колегия, Цацаров си е уредил властта, а двамата управляват мнозинството за избор на шеф на Националния институт по правосъдие, продължи да напада Найденова главният прокурор.

 "Много е низко това, което правите г-жо Найденова, затова защото аз го предлагам, низко е защото имате лични семейни причини за това, защото трябва да развиете тезата, че главният прокурор се намесва в работата на съдилищата", избухна Цацаров и изрази категоричната си решителност, че прокурорската колегия ще се справи с проблема, а на съдиите пожела успех.

В следващият момент главният прокурор стана, каза, че оттегля предложената от него точка и че не желае да участва в гласуването за отхвърлянето й, а след това трясна вратата и излезе.

След това, Соня Найденова заяви, че никога не си е позволявала да отправя лични и каквито и да е нападки и квалификации към главния прокурор. "Съжалявам, че той прехвърля лични антипатии към мен", допълни тя.

Калин Калпакчиев също взе думата и защити Найденова, като каза, че поведениято на Сотир Цацаров към колегата му е непремливо и че не може главният прокурор да си позволи такова лично отношение, което да съдържа квалификации и обиди.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. Тръмп за „Ню Йорк таймс”: Пародия на медия 0| 3 |28.06.2017 . Антон Тодоров: Президентът е един случаен човек, никога не съм го взимал насериозно 1| 1210 |28.06.2017 . Стоян Мирчев: В ГЕРБ се обвиняват едни други в корупция 0| 1964 |28.06.2017 . ВСС отстрани следователя, сочен за покровител на Митьо Очите 0| 2168 |28.06.2017

КОМЕНТАРИ

Реклама
Реклама
Реклама

БЛОГОВЕ

Ние използваме "бисквитки", за да улесним Вашето сърфиране и да Ви покажем съдържание, което може да Ви заинтересува. Използвайки този сайт, Вие се съгласявате с нашите условия

Разбрах