Реклама / Ads
2| 4829 |13.12.2023 НОВИНИ

Цедката за поста на Хекимян в bTV се стеснява. Лобират усилено за най-близкия до ГЕРБ

.
Близкия до ГЕРБ Асен Иванов остава най-силния кандидат за наследник на Антон Хекимян в bTV. Борбата за шефското място в дирекция "Новини" продължава месеци наред, но в нюзрума се говори, че за Иванов се лобира най-усилено. 
 

Въпросът кой ще заеме празния стол на Хекимян е важен, защото става дума за пост с изключително силно влияние върху политическите процеси в страната. Слуховете в редакцията се въртят около няколко имена. Иванов не е единственият потенциален наследник на Антон Хекимян, който избра друг кариерен път и в момента се подвизава като общински съветник от ГЕРБ, след провала си на местните избори в София. Иванов обаче е обещал да не пипа бившия пиар на Костадин Ангелов Петър Нанев и другите близки хора в нюзрума.


Не така стои положението с някои други претенденти, които са заявили готовност за кадрови промени, с които да изчистят имиджа на телевизията, след черното петно, хвърлено от Хекимян. 


До финалните етапи са стигнали още кореспондентът в САЩ Ясен Дараков. Не е ясно обаче дали той е готов да се върне в България. Дараков има собствена медия за българите в чужбина. Счита се за неутрална фигура, която не е имала възможност за близост с която и да е партия, но живее зад граница и по-скоро е опция само на хартия. 


Друго спрягано име е това на продуцентката Весела Кисьова – любимката на шефа на bTV. Говори се за ившата шефка на новините на Евронюз Марина Стоименова, която обаче има история с с ГЕРБ покрай телевизията на Георги Харизанов.


Възможно е да има и обрати, след като на поста програмен директор се завърна дългогодишният кадър на бТВ Апостол Пенчев. Въртят се слухове, че в медията може да се завърне Виктория Бехар.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 3941 |13.12.2023 Фон дер Лайен категорична: Присъединяването към ЕС ще бъде най-голямата победа за украинците . 0| 3828 |13.12.2023 Акад. Денков: Ще разгледаме инвестиции за близо 1 млрд. лева . 0| 5078 |13.12.2023 Груминг е събирателно понятие за всички процедури по поддържането на добрия външен вид на домашния любимец . 3| 4548 |13.12.2023 Христо Мутафчиев: Бюджетът за култура за 2024 г. се увеличава с близо 150 млн. лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads