Реклама / Ads
10| 5178 |16.03.2009 НОВИНИ

Цигани от "Новера" повикаха пред Общината; разотидоха се

.
Около 1000 служители на трите фирми по чистота, с които Столична община развали концесията за почистването на града, се събраха в градинката пред църквата „Св. София”.
 

Протестът им се охранява от полиция като служителите на реда призоваха протестиращите да не нарушават обществения ред и да не пречат на движението в района на храм паметника „Св. Александър Невски”. Движението и преминаването по "Московска", в района на Столична община бе спряно.

"Протестиращите служители на "Новера" са били докарани очевидно от фирмата. Нормално е да се очаква развалянето на концесията да бъде придружено от натиск", обяви за Frognews.bg общинският съветник от ГЕРБ Николай Стойнев. Протестът не е бил масов и е приключил за около час, добави той.

„Не виждам защо протестират, след като 10 дни без причина отказаха да работят. След като 10 дни оставиха София в криза. За два месеца ние сме платили на „Новера” 18 млн. лева. Години наред хората питаха, защо плащаме толкова пари за толкова несвършена работа”. Кметът на София заяви, че ако служителите на „Новера” искат да протестират за работните си места, всеки от тях може да напусне „Новера” и да бъде назначен на подобен щат, тъй като в момента всички фирми търсят работници и за ден ще могат да бъдат назначени. По думите му, обаче някой праща протестиращите като това определено ще бъде в техен минус, защото общината нищо не им е причинила.

romi_chistota_1.jpg снимки Вяра Йовева

Информацията, че в момента София се почиства от затворници, той коментира така: „Това, че ние ползваме хора от затвора да метат и правят оборки е само в полза на обществото. Така градът се привежда във вида, в който искаме да го видим”. Борисов заяви, че „Новера” няма да си прибира кофите за боклук от София.
Frognews.bg

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5005 |13.03.2009 "Новера" - аут; Борисов се договаря пряко с други . 43| 4642 |18.01.2009 Граждански организации призовават турците и циганите на протеста . 32| 5551 |24.11.2008 Полицаят Митко Чавдаров, който защити знамето от цигани - оправдан . 26| 7003 |18.08.2008 Цигани от Пловдив: Ченгета ни млатиха, удряха баби, подхвърляха бебета

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads