Реклама / Ads
2| 2551 |07.07.2023 НОВИНИ

ЦСКА направи важна стъпка за реконструкцията на стадион ”Българска армия”

.
Ръководството на ЦСКА подаде изготвена експертна оценка на дървесната растителност към проекта за реконструкция на стадион "Българска армия", която трябва да бъде разгледана в постоянната Комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори към Столичния общински съвет.

В специално изявление от "червения" клуб определиха разглеждането и одобрението на проекта като една от най-важните крачки по пътя към получаване на разрешението за строеж за реконструкция на стадиона.

 

От клуба отново увериха, че реконструираното съоръжение ще попада изцяло в чашката на съществуващия стадион, а след приключване на ремонта ще бъдат засадени над 300 нови дървета.

 

Изявлението на клуба:

 

"Предстои ни една от най-важните стъпки за реконструкцията на стадиона ни! Подадохме изготвената експертна оценка на дървесната растителност към проекта, която предстои да бъде разгледана в постоянната „Комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори“ към Столичния общински съвет.

 

Одобрението на проекта от Общинския съвет е една от най-важните крачки по пътя към получаване на разрешението за строеж за реконструкцията на стадиона и благоустрояването на околното пространство. Абсолютно уверени сме, че свършената работа и намеренията ни да облагородим цялостно парковата среда около нашия дом, ще бъдат приети без забележки от членовете на комисията към СОС.

 

Ето какви са плановете ни да превърнем Борисовата градина в още по-приятно място, а на мястото на сегашното рушащо се съоръжение и прилежащи площи да изградим модерен стадион с прекрасна паркова среда.

 

1) Ще намалим стъпката на стадиона с около 3800 кв. м, като реконструираното съоръжение попада изцяло в чашката на съществуващия стадион;

 

2) Ще върнем на парка близо 50% от прилежащите площи на стадиона за свободно ползване в Борисовата градина. По-конкретно: паркът ще се увеличи с 23 декара зелени площи и 17 декара алейна мрежа и зони за отдих. Съществуващата ограда ще бъде премахната, а на мястото на сегашния сграден фонд и терени ще изградим красива и богата на зеленина паркова среда.

 

3) Ще засадим нови над 300 дървета около реконструирания стадион.
Водени от искреното си желание да изградим модерен стадион и да облагородим парк Борисова градина, вярваме, че настъпи моментът всички тези позитиви да бъдат подкрепени и приети от членовете на Столичния общински съвет, което да доведе до получаване на разрешително за строеж на така мечтаната от хиляди българи реконструкция на ст. „Българска армия“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5695 |28.06.2023 Г. Лозанов: В прокуратурата трябва да дойде човек с принципи, който да направи чистка на криминалния контингент . 45| 6338 |27.06.2023 Васил Терзиев, кандидатът за кмет на София: Камък по камък ще направим столицата европейски град /видео/ . 9| 2644 |26.06.2023 Министър Тагарев: Помощта за Украйна е важна за постигането на една по-трайна стабилност в нашия регион . 0| 2412 |20.06.2023 Наш пилот подобри световен рекорд, направи 888 завъртания със самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads