Реклама / Ads
15| 5716 |09.05.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Докладът на Европол не е критика, а анализ

.
Цв. Цветанов
М. Миков и 15 пъти да прочете този доклад, няма да разбере какво е написано в него. Той бил правен на базата на успешните операции на полицията ни. ГЕРБ печелели изборите 60:40, но Кунева няма шанс за балотаж, пророкува вицепремиерът.
 

Докладът на Европол се събира от информация, която всяка страна членка пълни като файлове, този доклад няма политическа оценка, заяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод заключенията в доклада на Европол за това, че Варненското пристанище било един от основните входове за кокаина в Европейския съюз. Докладът бил правен на базата на успешните операции на полицията ни. Това не били критики, а примери от успешни операции, поясни Цветанов. Правите ли разлика между един аналитичен материал и такъв, който съдържа оценъчен нюанс, попита той и цитира, че от Европол били впечатлени от успешната ни полицейска работа.

По повод заключението, че нараства участието на български бандити в производството на синтетична дрога за Турция и Близкия изток, Цветанов отново каза, че анализът бил обективен и от него всяка държава-членка трябвало да теоретизира проблемите си и да реши как да действа.

За циганските банди и трафика на жени и деца в ЕС Цветанов даде пример за успешна операция с норвежките служби. Сега течало разследване заедно с холандските колеги, по което сводникът бил арестуван. Работело се активно с французите по трафика на момичета.

М. Миков и 15 пъти да прочете този доклад, няма да разбере какво е написано в него, заключи Цветанов. За пореден път във вашето студио се държите изключително некоректно, неизслушвайки гостите си, каза Цветанов по повод репликите на водещите.

По повод ареста на Тенчо Попов Цветанов коментира, че реализацията е снимана частично; в тази операция имало няколко ареста. Граждански дълг по НК е да се предоставят записите, защо не е направено това навреме, а не година по-късно, попита той по повод записа от охранителната камера. Той поиска да му предоставят целия запис. Правим проверка, каза той. Полицаите нямаше да бъдат там, ако Т. Попов не предаваше пари, напомни той.

По повод предстоящите избори Цветанов коментира, че нищо не налагало ранното оповестяване на кандидата на политическа партия ГЕРБ, така че в тази посока това било съвсем нормално. Обсъжданите кандидатури са достатъчно добре познати за българската общественост, но смятаме, че най-правилното е решенията ни да бъдат оповестени на по-късен етап, каза вътрешният министър. Меглена Кунева няма шансове за балотаж, защото не е подкрепена от политическа формация, каза още той. Цветанов съобщи, че ще ГЕРБ постигнат убедителна победа на втори тур с 60:40.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5118 |07.05.2011 Цв. Цветанов: ГЕРБ постига най-добър резултат самостоятелно . 69| 6600 |04.05.2011 Цветанов: Гоце да каже как бореше Октопода . 17| 4986 |03.05.2011 Цветанов: Няма външни заплахи за България . 54| 6900 |01.05.2011 Цв. Цветанов: Атакуват ни бандити и политици, свързани с тях

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads