Реклама / Ads
85| 7759 |06.03.2013 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Мафията е във възход след оставката на кабинета; пирува

.
Цветан Цветанов
Направихме политическа грешка с Кирил Йорданов; но той беше най-малкото зло към момента на номинациите във Варна; Иван Портних е една добра кандидатура за евентуален следващ кмет.
 

Към момента на номинациите във Варна нямахме добре изграден кандидат там и Кирил Йорданов беше най-малкото зло, но към този момент явно сме направили политическа грешка, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи в оставка Цветан Цветанов. Тогава всички се консолидирахме около онова решение; решенията на Изпълнителната комисия са колективни и трябва да се изпълняват. Сега принципната позиция в ОС на Варна е, че сме готови да отидем и на предсрочни избори за Ос, ако всички партии там се откажат от постовете си. Трябва да има политически консенсус.

Номинации ще се направят във всички райони във Варна, но Иван Портних е една добра кандидатура, предположи той.

Това, което се случи вчера с отвличането на дъщерята на Брендо, е много неприятно, каза Цветанов и напомни, че по времето, когато Румен Петков е бил вътрешен министър през 2008 г. било осуетено предаването на Брендо на италианските служби. Той напомни още, че Петков провеждал и оперативни срещи с Ал. Петров и братя Галеви.

Най-важното е детето да е живо и здраво. От последните 20-30 дни се заформя възход на организираната престъпност. С 20% е завишаването на територията на София на кражбите на автомобили. Организираната престъпност е празнувала оставката на правителството, изреди още Цветанов. всяка една жертва при подобно престъпление е застрашена. Към настоящия момент няка никаква комуникация, набавена към системата, обясни Цветанов.

Министърът в оставка припомни казаното от колегите му в Италия - 40 тона годишно бил оборотът на групата на Брендо за Европа. Така той опроверга думите на адвокатката на Банев, че той е един от онези, които са нарекли Брендо кокаинов крал. В България Брендо е инвестирал парите, които е печелел от кокаина, обясни той факта, че у нас обвинението е за пране на пари.

Кажете ми кога в България е имало такава политическа воля за борба с организираната престъпност както по време на управлението на ГЕРБ, попита Цветанов и напомни най-големите удари срещу нея. Операция "Всичко коз" започна точно от Варна, напомни той.

Исканията на хората в началния етап на протестите бяха справедливи, но в последните няколко седмици някои представители на организираната престъпност се възползваха. А някои от тези, които искат да бъдат лидери на тези протести, знаете ли ги какви са, какви данъци са плащали на държавата, с какво се занимават, каза Цветанов. Тези, които сме видели в първите редици, колегите разпознават като нарко и криминално проявени. Около 49% от тези, които се възприемат като лидери, са криминално проявени, каза той. Хората са тези, които ще преценят, кой да ги представлява в българския парламент.

Изпратени са указания за провеждане на общински събрания по повод на предстоящите избори. ГЕРБ има изключително качествени хора, много от депутатите ни са активни в районите, в които са избрани, каза още Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 6113 |28.02.2013 Цветан Цветанов: Ако ГЕРБ спечелят изборите Бойко Борисов ще бъде премиер! . 49| 5138 |21.02.2013 Цветанов: Липсва смислен дебат . 32| 4935 |20.02.2013 Цветанов: Поведение на истински държавник . 48| 6714 |17.02.2013 Цветанов: Хората имат основание да протестират, поемаме своята отговорност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads