Реклама / Ads
19| 7024 |09.06.2020 НОВИНИ

Цветанов: Борисов работи на принципа „Успехът е мой, провалът е общ“

.
Цветан Цветанов Източник: БГНЕС
Успехът е мой, провалът е общ – това е принципът на властта. Това казва лидерът на Евро-атлантическия съвет за сигурност (ЕАЦС) и бивш депутат от ГЕРБ Цветан Цветанов.
 

Властта през цялото време води монолог с гражданите и институциите, вместо да демонстрира стремеж към общи усилия. Видяхме отсъствие на консултативен съвет по национална сигурност – единственият по конституция съвещателен орган, който може да търси кризисни решения, с ресурса на всички институции, посочи Цветанов, визирайки ситуацията през последните три месеца, когато заради Covid-19 бяха наложени редица мерки в интерес защита на здравето и живота на гражданите, казва той в интервю за Банкеръ.


По думите на Цветанов вече се намираме в предизборен период. Очакват се солиден популизъм и националпопулизъм, всички ще се фокусират върху дребни вътрешни проблеми и междуличностни конфликти, а не върху проблематиката на района, в който се намира страната.


Трябва да благодарим на малкото свободни медии. Статуквото владее останалите, отбеляза лидерът на ЕАЦС.


Хората са притеснени, че няма хоризонт, няма кауза и надежда за нещо по-добро. Очакването е за промяна. Но и носят страха в себе си, коментира още политикът.


Той очертае още един много сериозен проблем на България – отсъствие на страната ни от голямата политика. Всъщност ние отсъстваме от големия дебат и голямата политика. При изброяването на държавите от проект "Триморие" бяха споменати прибалтийските републики, Италия и Румъния. България беше пропусната, аргументира се Цветанов.


Той споделя, че в разговорите с хора на възраст между 24 и 44 години, те искат да чуят смислени политики, промяна в общуването с високите нива на държавното управление. Народняшкото поведение и едноличното управление не водят до успех и просперитет, според тях.


Република, институции, конституция. Парламентарен контрол. Комуникация. Сред тях е думата, която ще формулира новия политически проект, открехна малко завесата политикът, за когото вече и Борисов заговори, че се готви да прави нов политически проект и дори му пожела успех.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 10438 |09.06.2020 Колтуклиева за Цветан Цветанов: Кого си мисли, че заблуждава? . 10| 9122 |09.06.2020 Хр. Иванов: Борисов се бори за оцеляване, разчита на милостта на Сараите . 23| 5571 |09.06.2020 Нинова иска народен вот на недоверие срещу ”Борисов 3”. Стартира подписка . 1| 4929 |09.06.2020 Петър Витанов: Възстановяването на свободното движение ще намали безработицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads