Реклама / Ads
63| 6738 |14.04.2014 НОВИНИ

Цветанов: "Кокаинови крале" е поредният медиен спектакъл

.
Бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов Източник: Цветан Цветанов
Това е поредният медиен спектакъл, който ни беше поднесен от управляващите. 2008 г. „Кокаинови крале" можеше да бъде успешна операция, но реализирането й е беше провалено заради изтичане на информация към Брендо. Това беше потвърдено в интервю на един от италианските следователи по случая от 2012 г. Никога и над никого не е опъван политически чадър.
 

Това коментира бившият министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в „ Лице в лице" по бТВ. По никакъв начин не съм прикривал или защитавал, който и да е общински съветник или друг кадър на партията при подобни обвинения, беше категоричен Цветанов.

При нашето управление при операцията бяха задържани 30 души в тази операция и аз получих специална награда за успешното й провеждане. Твърденията, че двама съветници на ГЕРБ - Орлин Алексиев и Гълъбин Боевски са част от този наркоканал, не почиват на никакви реални доказателства. Оперативната информация в тази връзка е недостатъчна, за да се повдигне за някакво обвинение за подобно участие на Орлин Алексиев и това беше отбелязано от прокуратурата, заяви Цветанов.

Всичко относно срещите ми с Делян Пеевски докато аз бях министър на вътрешните работи, съм го казал в последните месеци. Не знам кога е неговата рождена дата и оттам е ясно, че няма как да съм го викал на среща в кабинета си на неговия рожден ден. Обвинението срещу мен не е за нерегламентирано подслушване, а за недостатъчно упражнен контрол и произтичащата от това възможност шефовете на агенции да извършат престъпление", коментира обвинението срещу себе си бившият вътрешен министър.

Купуване на гласове, назначаване на служители, уволнения. За тези похвати на управляващите сигнализира Цветанов при подготовката за Евроизбори. Цветанов даде пример със случая в Гърмен.

"Наблюдавайте изборния процес, за да видите каква ще е избирателната активност в ромските махали и районите със смесено население, за да си направите изводите как там се манипулират гласовете на хората", каза зам.-председателят на ГЕРБ.

"Хората ги е страх и ние сме единствената им подкрепа. Ще вкараме повече евродепутати от БСП. Мисля, че бройката им ще бъде над 5", заяви Цветанов по повод предстоящите евроизбори и се спря на 7 като на хубаво число.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 9214 |14.04.2014 Св. Лазаров: Има пари от Столична община към "кокаинови крале" . 18| 5345 |13.04.2014 Цветанов: Управляващите търсят политически реваншизъм, не професионализъм . 32| 5379 |12.04.2014 Цветанов: Държавата е в тежка ситуация; правителството в изолация . 10| 5604 |09.04.2014 Йовчев сложи в общ кюп "Кокаинови крале" и дрогата във Франция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads