Реклама / Ads
21| 6063 |22.10.2012 НОВИНИ

Цветанов: Прокуратурата да каже за случая „Мирослава”

.
Иван Костов политически е доста обременен от това, което се случва през последните години, и аз дори не знам, когато Костов излиза от трибуната на парламента с кое лице говори.
 

Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред журналисти на въпрос за случая „Мирослава”, предаде „Фокус”.

„Имаше създадена анкетна комисия в българския парламент и за мен е важно това, което беше направено и възможностите, които имаха всички парламентарно представени партии да участват в тази комисия – те отказаха да участват активно. По неясно какви принципи и какви критерии беше създадена алтернативна такава комисия.”
 
Цветанов заяви, че не иска да участва в подмяната на институцията Народно събрание и да поставя под съмнение легитимността на всяка комисия, която участва във всеки един конкретен случай.

Явно в предстоящите месеци подобни подходи на говорене ще се увеличават. Аз не бих искал да коментирам, има комисия, която е приключила своята работа, има доклад, който е поднесен на депутатите и не бих искал да участвам в това политическо говорене по този случай, който е изцяло в компетентността на прокуратурата, коментира вътрешният министър.  

Служителите работят по случая под ръководството на наблюдаващия окръжен прокурор на Перник, уточни той.

„Всичко по случая е обяснено и предоставено на анкетната комисия и е написано в заключенията. Аз чух от г-н Костов, че Стойчо е бил служител на ГДБОП – няма да давам отговор на подобни безпочвени обвинения и няма да коментирам, защото част от нещата, които са дискутирани в тази анкетна комисия, са класифицирана информация.

Това, което се лансира от парламентарната трибуна, е повече политическо говорене, каза Цветанов.

Относно делото, заведено срещу него от съдия Мирослава Тодорова, Цветанов беше категоричен: „Има дело, заведено за клевета, което е спрямо мен, с обвинение от страна на Мирослава Тодорова за моето поведение като вътрешен министър на база едно-две интервюта, които съм дал. Това касае само мен и няма да коментирам.”  
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5865 |22.10.2012 Прокуратурата иска ново дело срещу Ковачки . 22| 5621 |20.10.2012 Цветанов: Няма съмнение, че голфът е причинил катастрофата с Московски . 23| 5595 |19.10.2012 Цветанов: Очакват ни избори на омраза . 5| 9663 |19.10.2012 Цветанов: Катаджиите да спрат да питат "К‘во пра‘им сега"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads