Реклама / Ads
4| 4145 |13.01.2015 НОВИНИ

Цветанов: В управленската програма се припокриват целите с РБ, ПФ и АБВ

.
Цветан Цветанов
Стабилността на управлението и приоритетите през новия политически сезон са обсъдили ГЕРБ с Реформаторския блок, Патриотичния фронт и АБВ. Сред приоритетите, които ГЕРБ си поставят за новия политически сезон, са реформите в МВР, законът за Сметната палата, пенсионната реформа и законът за образованието.
 
В общи линии имаме припокриване на общите ни цели. Това е стабилно управление и, разбира се, изпълнение на управленската програма, която вече е дадена за съгласуване на съответните парламентарно представени партии, които формират парламентарното мнозинство. В рамките на седмица до десет дни не повече, ще може действително да бъде окончателно финализиран проектът, който в момента ни представи Министерски съвет, работната група, която е работила с всичките министри, с вицепремиерите. И съм убеден, че ще имаме действително една много добре структурирана управленска програма, която ще бъде реализирана с помощта на парламентарното мнозинство, каза председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

Колко ще бъде стабилно мнозинството, зависи от това колко ще бъде смело в реформите, които е обещало, коментира Радан Кънев от Реформаторския блок. Моето мнение е, че не може да има приоритети на реформаторите, приоритети на ГЕРБ или приоритети на Патриотичния фронт за нови политически сезон. Имаме програмна декларация на правителството и трябва да я следваме с много висок темп, защото важните реформи, които не започнат в началото на управлението, не започват никога. Без съмнение съдебната реформа, но и цялостната реформа в сектор "Сигурност", както структурният, така и персоналният елемент на тези промени. Мерките в здравеопазването, които са гласувани на Министерски съвет. Законът за училищното образование, подготвен още от предишното управление на ГЕРБ, все още неприет заради кабинета "Орешарски", каза Радан Кънев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4614 |07.01.2015 Милиони изхарчени залудо от европрограма . 57| 4764 |29.12.2014 Цветанов: Ще гоним пълен мандат на правителството . 52| 6343 |21.12.2014 Цветанов: Притеснен съм за разследването за КТБ, на Лазаров и шеф на районно му е много . 24| 5925 |12.12.2014 Цветанов: Петко Сертов едва ли е в САЩ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads