Реклама / Ads
5| 11792 |16.08.2017 НОВИНИ

Годините на прехода - разгул на простотията, корупцията и аморалността

.
Проф. Николай Слатински Източник: БГНЕС
Ние някога се юрнахме да правим Промяна. Аз се включих тогава, създавах с шепа приятели СДС в Перник, но не бях прочел 100-те най-важни книги за политиката (повечето от тях не бяха достъпни за простосмъртните). И огромното мнозинство такива като мен също не ги бе прочело.
 
Впрочем, за себе си зная, че ако ги бях прочел, за нищо на света нямаше да се захвана с политика. Сега обаче извинение няма. Тези 100 най-важни книги са достъпни за всички. И всеки може да ги прочете. Ето защо извинение вече няма.

Напълно съм убеден, че след известно време тези няколко години ще бъдат разглеждани като срам за нашия народ, като най-ниската точка на политическо и обществено падение, като време на пропуснати възможности и пропилени шансове, като Време на Безвремието, като разгул на простотията, корупцията, клептоманията и аморалността в обществените дела, като време на разнормализиране на България и превръщането й в ориенталски заден двор на същинска Европа - онази, към която се стремят на талази, на девети вълни децата на България. И не само децата, а вече всеки, който търси по-законен, по-справедлив, по-смислен и по-европейски живот. Затова всички те изтичат от България като кръвта на тежко ранено животно.

Казах за 100-те книги. В някои от тях пише, че сред тези, които днес служат на и обслужват влачещите страната ни назад, дори сред тези, които я влачат назад, са и хората, които утре, когато ние се отърсим от днешното трагично и гадно, разпадащо държавата и разяждащо социалната й тъкан време, ще бъдат първите заклеймяващи това време, ще бъдат първите му многогласи критици, ще бъдат първите репресирани от него, ще бъдат в първите редици на новите борци за правда и свобода!

Този път нямаме оправдание, че не сме имали как да знаем. Този път нямаме право да казваме, че не сме чели и не сме чули. Затова днешните млади българи, единствената и последна надежда на България трябва да си отварят очите на четири и ушите на осем. Да се вглеждат и да се вслушват - кой какво прави и какво говори. Да помнят. Да помнят много добре. И да мислят. Да внимават.

Защото точно както на нас (и поради нашата глупост, нашата неопитност, нашата наивност и нашата неподготвеност) ни откраднаха Прехода, така и на тях ще се опитат да им откраднат Прохода - от безпаметния и омерзителен, некадърен и алчен, безпардонен и злобен, арогантен и корпулентен на куб постсоц, към жадуваната нормална, модерна, демократична и европейска България!

Проф. Николай Слатински- фейсбук
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6250 |02.08.2017 Нестор Несторов: Убийствата на прехода останаха неразкрити . 7| 7160 |29.07.2017 Станишев от Бузлуджа: Моделът на разгул на олигархията се повтаря . 5| 6246 |10.07.2017 Георги Първанов иска да се отворят всички досиета на прехода . 2| 5679 |08.07.2017 Сидеров: Готов съм за второ дете, въпреки годините ми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads