Реклама / Ads
0| 3180 |01.06.2022 НОВИНИ

Украинка си разпозна бойлера, чаршафите и покривката, натоварени на руски танк

.
Украинска бежанка в Обединеното кралство твърди, че е разпознала предмети, очевидно ограбени от къщата й, разположени върху руски танк на скорошна снимка.
 

Алина Коренюк казва, че на снимката се вижда новият бойлер, който е планирала да инсталира преди началото на войната. Тя и децата й напуснаха Украйна на 8 април и остават с британска двойка в Нотингамшир, допълва dnes.bg.

 

На снимката, направена в края на май, се вижда как танкът преминава покрай бомбардирани жилищни сгради в град Попасна. Руските сили контролират града в района на Луганск от 8 май.

 

Коренюк казва, че снимката е направена на улица, само на пет минути от къщата й.

Първоначално бойлерът е забелязан от съпруга й.

 

"Той попита: "Забелязваш ли нещо странно в тази снимка" и дали виждам това, което той вижда на нея", споделя тя пред BBC. Освен бойлера, други елементи върху танка включват покривка от лятната къща на семейството, нови чаршафи на Disney за децата й и червено одеяло, казва тя.

 

Спалното бельо е било използвано за покриване на нещо, добавя Коренюк, вероятно телевизор или друго електронно оборудване, оставени в къщата, когато са били принудени да напуснат.

 

Но семейството не било изненадано от случилото се.

"Знаехме, че каквото не са унищожили, ще откраднат", казва тя. "Очаквахме къщи в Попасна да бъдат разграбени, много пъти ни е казвано за това."

 

Коренюк остава в Саутуел, Нотингамшир, с дъщерите си Кристина, на 12 г., и Олха, на осем, по схемата на правителството на Обединеното кралство Домове за Украйна, след като напусна страната. Смята се, че техните домакини са сред първите в страната, които се регистрират за схемата.

 

Полицайка и бивш детски психолог, Коренюк и семейството й напуснаха Попасна на 24 февруари, когато започна инвазията. В района вече е започнал обстрел. Семейството взима много малко от имуществото си, когато напуска Украйна. Майка й е принудена да остави домашно си куче, което е убито или от шрапнели, или от окупационните сили.

Коренюк описа трудното пътуване, което тя и двете й дъщери извървяха от Украйна пред местните медии в Обединеното кралство. Майка й, баба и съпругът й все още са в Украйна, но в относителна безопасност.

 

Много жители на окупирани райони на Украйна се оплакват от грабежи от страна на руските войски. Миналата седмица независимият руски новинарски сайт Mediazona публикува доклад, според който руските войски са изпратили у дома 58 тона ограбени стоки от райони близо до украинските граници с Русия и Беларус от началото на инвазията.

 

Твърди се, че пакетите съдържат артикули като маратонки, консерви, телевизори, автомобилни гуми и палатки. Русия не отговори на обвиненията в грабежи, но официални лица обвиниха Украйна, че е заснела фалшиви видеоклипове, за да обвини Русия в грабеж.Те също така обвиниха Украйна, че наблюдава банди грабители в райони под неин контрол.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4473 |13.04.2022 Два пъти нарязаха гумите на колата на избягала от войната украинка в Плевен . 0| 4451 |06.04.2022 „Олег повече няма да ти помогне”: Украинката Ирина за ужасите в Буча . 0| 4591 |29.03.2022 Ройтерс: Разпознават мъртвите руски войници в Украйна с американска технология . 0| 48596 |23.03.2022 Украинката Ирина: Седя до мъртвия си съпруг. Вдовица на 25

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads