Реклама / Ads
0| 8786 |14.05.2022 НОВИНИ

Украинците удрят по руската армия със секрети от космоса. Пекин все по-малко вярва на Москва

.
Данните от космоса са много ценни...
При Харков руската армия търпи тежки удари и отстъпва. Това се случва на още три важни направления, които доскоро Москва считаше за непробиваеми. Ударите от украинска страна срещу щабовете на руските подразделения правят силно впечатление на военните наблюдатели, които следят бойнитe действия от 24 февруари, когато Украйна бе нападната.
 

Провалите на руската стратегия за водене на сражения вече силно смущава Китай. По последни данни на Главното разузнавателно управление на ГЩ на Народно-освободителната армия на Китай (военното разузнаване) руските части губят една след друга достигнатите досега позиции. Впечатляват и човешките загуби.

Информацията за предислоцирането на руски части, както и секретни данни за намеренията на руското командване стават известни на украинците в реално време. Това поставя руските военни в тежки ситуации и те не могат да реагират адекватно, пишат  някои китайски анализатори. Това кара китайското ръководство да става все по-сдържано по отношение на действията на Кремъл.

 

Силно впечатляваща е информацията, която имат украинците за висшите шефове на руската армия – министър Сергей Шойгу и шефа на Генщаба ген. Валери Герасимов. Това принуди Шойгу да „изчезне“ за десетина дни от погледа на медиите. Ген. Герасимов пък бе ранен, докато се опитваше да оздрави действията на руските войски в Украйна. Новината за неговото пострадване се опровергава от няколко прокремълски медии, но така или иначе неговото присъствие в секретни точки бе разкрито и те бяха атакувани. Факт е също, че вече 11 руски генерали са убити на територията на Украйна. Унищожени са и са задържани над 200 шпиони на руските тайни служби, действащи на украинска територия.

 

Високите военни технологии, с които разполага украинската  армия също правят впечатление в последно време. Украинското командване все по-често разполага с информация за много от руските командири, както и за командирите на наемниците от Чечня и Бурятия, както и от частната армия „Вагнер“. Те са удряни в неочакван момент и изключително точно.

 

Руската армия се оказа изключително неподготвена да отразява нападенията с дронове от страна на украинците. Турските и американските дронове се оказаха супер ефективни. Със средство, което струва между 4 и 7 хиляди долара се унищожава руска техника за десетки милиони. Също и жива сила.

 

Украинската армия разполага също с лазерни оръжейни системи от последно поколение.

Изненада за мнозина бе и поразяването на емблематични военни кораби за Русия от страна на Украйна. Това предизвика дори трусове във върха на властта в Москва. Гневът на Путин се стовари върху адмирали, които са уверявали, че руският флот е непобедим.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7467 |14.05.2022 Държавната дума на Руската федерация заплаши света с ядрен удар . 0| 10231 |13.05.2022 Украинците си върнаха Харков . 0| 2907 |11.05.2022 ООН: Близо 5 млн. украинци са загубили работата си от началото на руската инвазия . 0| 4294 |11.05.2022 Руската пропаганда показа Бони и Клайд като герои на Деня на победата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads