Реклама / Ads
0| 4271 |11.05.2022 НОВИНИ

Руската пропаганда показа Бони и Клайд като герои на Деня на победата

.
Черно-бели снимки, прожектирани на голям екран, съпровождаха изпълнителите по време на празничния концерт за Деня на победата в Русия. Става дума за хора, които вероятно са участвали в боевете срещу Хитлерова Германия и които вероятно са били част от Червената армия. Казваме ”вероятно”, защото по всичко личи, че някои от тях изобщо не са участвали във войната. Нещо повече - нямат нищо общо нито с нея, нито с Русия.
 

Концертът стигна до домовете на руските граждани благодарение на държавната телевизия “Первый канал” - рупор на Кремълската пропаганда. По време на излъчването обаче се случи нещо наистина неочаквано. На екрана зад изпълнителите се появи портрет на Бони и Клайд - известната американска престъпна двойка от времената на Голямата депресия в САЩ.  

 

И към момента - два дни след Деня на победата, нито един от шефовете на “Первый канал” не е обяснил как точно снимка на Бони Паркър и Клайд Бароу се появи сред всички ветерани от Втората световна война. И двамата членове на престъпната банда са разстреляни много преди началото на войната: на 23 май 1934 г. те попадат в засада и са убити от тексаските рейнджъри в Луизиана.

 

Нещата не спират дотук. 

 

На 9-ти май в София се проведе за поредна година шествието на така наречения “Безсмъртен полк” в чест на победата на Червената армия над нацистка Германия. В България за първи път е проведено през 2016 г. Обикновено на шествията се носят знамена на Русия и СССР, както и снимки на загинали руски войници във Втората световна война.

 

И там някъде из множеството портрети, носени от тълпата, се мярна образа на млад войник - черно-бял портрет на мъж с шапка, който обаче няма нищо общо с войната. На снимката е изобразен актьорът Джъд Лоу и то в ролята му във филма “Враг пред портата” - военна драма от 2001 г., базиран на  книгата "Враг пред портата: Битката за Сталинград“. Филмът описва събитията около Сталинградската битка през зимата на 1942–43 г.

 

Ако вярваме сляпо на онова, което руските телевизии показват, то значи можем да приемем за обективна истина това, че обирджиите Бони и Клайд са едни от множеството славни герои на Русия. Ако вярваме на родните путинофили пък съвсем спокойно можем да заключим, че актьорът Джъд Лоу е загинал във Втората световна война. Уви, нищо от това не е вярно… 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 8343 |11.05.2022 Германски журналист: Речта на Путин на парада в Москва показа подготовката му за отстъпление . 0| 3793 |09.05.2022 Русия използва старо оръжие във войната, на парада показа нови образци . 0| 9661 |08.05.2022 . . 0| 9130 |07.05.2022 Руската пропагандна машина се издъни с версията за крайцера ”Москва”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads