Реклама / Ads
0| 3810 |09.05.2022 НОВИНИ

Русия използва старо оръжие във войната, на парада показа нови образци

.
Русия използва все повече ”по-малко надеждни и остарели оръжия”, се казва последната сводка на британското министерство на отбраната, като се отхвърлят твърденията на Москва, че руските сили полагат усилия да избягват цивилни жертви в Украйна. За разлика от танковете, ракетите и гаубиците, които се използват във войната - на парада бяха показани съвсем нови образци оръжия.
 

В парада участваха и танковете Т-90М „Прорив“ и Т-14 „Армата“, както и оперативно тактическите ракетни комплекси „Искандер-М“ и самоходните артилерийски установки „Мста-С“. За пръв път в парада участваха и съвременните 122-милиметрови реактивни системи за залпов огън „Торнадо-Г“, оборудвани с автоматизирана система за управление на прицела и огъня.

 

От средствата за противовъздушна отбрана по време на парада дефилираха самоходният зенитен ракетно-артилерийски комплекс „Панцир-С“ и ракетните комплекси „Тор-М2“ и „Бук-М3“, използвани в Украйна, както и зенитно-ракетни системи С-400. Имаше и бойни десантни машини като БМД-4М и бронетранспортьори БТР-МДМ, включително най-новите БТР-МДМ „Ракушка“.


Министерството на отбраната цитира информация на разузнаването, в която се казва, че в началото на руското нашествие в Украйна Кремъл публично е подчертавал способността си да нанася прецизни удари с ограничени съпровождащи щети и че украинските градове няма да бъдат засегнати от бомбардировките.


Запасите на Русия с прецизни оръжия обаче сериозно са намалели с дълго продължилата война противно на очакванията на Кремъл и руските войски са започнали да използват много по-ненадеждни и неточни оръжия, които се прихващат по-лесно.


Ето защо Русия подложи Украйна на безразборни бомбардировки с малка или никаква грижа за цивилни жертви, заключава британското разузнаване.


Днес министърът на отбраната Бен Уолъс ще заяви в реч, че руските военни лидери носят не по-малка вина за нашествието в Украйна от президента Путин и всички трябва да си понесат последиците. Според Уолъс, Путин и близкият му кръг трябва да споделят същата съдба като нацистите, които бяха победени и изправени в процеса в Нюрнберг да отговарят за извършените от тях зверства.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5877 |09.05.2022 Путин от Червения площад: НАТО е заплаха за Русия. Дадохме изпреварващ отпор на агресията . 0| 3039 |09.05.2022 Експерт: България може да задоволи потребностите си и в ситуация на петролно ембарго срещу Русия . 0| 3215 |09.05.2022 Борел: ЕС да обмисли използването на руските валутни резерви за възстановяването на Украйна . 0| 3216 |09.05.2022 Нейнски: Санкциите няма да имат ефект, ако Европа продължи да купува газ от Русия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads