Реклама / Ads
9| 5316 |02.04.2010 НОВИНИ

Важен е съдебният състав, който ще гледа обвиненията срещу Цонев

.
Според Бойко Найденов е важно да се определи съдебния състав по случая Цонев
Предприети са необходимите мерки, за да върви разследването, повдигати се обвинения, създаден е и екип в НСлС. Но едва ли може да очакваме нещо решително в рамките на тези няколко часа, каза пред БНТ зам.-главният прокурор Бойко Найденов по повод вчерашните арести.
 
Frognews.bg припомня, че вчера бяха арестувани бившия министър на отбраната Николай Цонев, съдията Петър Сантиров и бившия главен секретар на МФ Пенчо Попов.

В момента е важно да се определи съдебен състав, в който да се внесат обвиненията за мярката за неотклонения, допълни Найденов. Той поясни, че в хода на разследването се използват СРС-та, за да се документират доказателствата.

На въпрос дали бившият военен министър е действал по подобен начин и преди Найденов отговори с думите, че щом не са прилагани такива действия в миналото, значи не са получавани данни.

Бойкко Найденов обясни още, че в момента, в който са получили сигнал от следователят, на който е предложен подкупа, веднага е образувано досъдебно производство и са събрани доказателства по законовия ред.

Заместник-главният прокурор отказа да коментира дали има нещо смущаващо в начина, по който бе арестуван Николай Цонев.“Съгласно Закона за МВР, колегите, извършват задържанията и потребяват помощни средства. Прокуратурата няма отношение, честно казано. Според мен, те трябва да свършат така работата си, че да не остават никакви възможности за реакция от страна на задържаните лица, а това по какъв начин ще го направят, го решават те”, заяви Бойко Найденов.

Найденов отказа да коментира и въпроса с разпространението на кадрите от арестите, които бяха разпространени преди да е осъден Цонев или другите задържани и без тяхно съгласие. “Престъпник е всяко лице, което е обявено от съда за такъв, с постановената му осъдителна присъда”, допълни Найденов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5915 |22.03.2010 Брат Галев не познавал съдията, с който Бареков го "срещна" . 26| 8950 |13.02.2010 Пазят Сертов като важен свидетел? . 20| 4787 |09.02.2010 Синдикатите заплашиха: Който вдига възраст, пада от власт . 27| 59568 |26.11.2009 Телефонният бележник, който взриви България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads