Реклама / Ads
9| 6404 |10.10.2011 НОВИНИ

Валежите продължават, очакват ни силни и трайни студове

.
Дъждовете днес няма да спрат. Валежите в Южна България ще бъдат значителни, а в югоизточните райони след обяд и през нощта – интензивни, прогнозират синоптиците.
 

 

За днес е обявен жълт код за Южна и Източна България заради очаквани интензивни валежи от дъжд. Кодът се отнася за осем области - Смолянска, Кърджалийска, Хасковска, Ямболска, Сливенска, Бургаска, Варненска и област Добрич. При обявен жълт код времето е потенциално опасно.

 

Прогнозираните явления не са необичайни, но се препоръчва хората да са внимателни и в течение на очакваните метеорологични условия.

 

Силен снеговалеж усложни пътната обстановка през проходите Пампорово и Превала. И на двете места има закъсали коли, съобщиха от Областното пътно управление.

 

Въведени са ограничения за прохода Пампорово - товарните автомобили там трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета. Очаква се ограничения да бъдат въведени и за Превала.

Затворени за движение са Твърдишкият и Златишкият проход. Дюлинският проход е затворен за товарни превозни средства. Забранено е преминаването на товарни автомобили над 10 т. през проходите Шипка, Петрохан и Вратник. Пътната настилка на автомагистралите „Тракия”, „Хемус”, „Марица” и „Люлин” е мокра, съобщиха от МВР.

 

Очаква се идващата зима в Европа ще бъде много студена. За това предупреждават британски синоптици.

 

Според Би Би Си, с прогнозите им вече са запознати водещите министри от правителството на Великобритания, предаде ИТАР-ТАСС.

 

"Трябва да се готвим за силни и трайни студове", е изводът на експертите на Острова

 

Прогнозите им са разработени въз основа на анализ, съпоставил температурните промени в океана със силата на теченията в Атлантика, които определят според учените характера на зимата в страните от Европа, пише БТА.

 

Нещо повече: според алтернативно фундаментално изследване, осъществено от Метеорологическата служба на Великобритания към министерството на отбраната, Европа "може би навлиза в нов малък ледников период, през който средната денонощна температура на въздуха съществено ще се понижи".

 

Подобна рязка промяна в климата на Европа вече е имало преди 300 години, когато в течение на няколко десетилетия зимите са останали необичайно студени.  

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 5240 |04.10.2011 Повече средства за наука очакват в БАН . 3| 6334 |03.06.2011 Най-силни - матурите в София; резултатите - по-добри от м. г. . 7| 5063 |09.05.2011 Прошков: Десницата може да извади силни кандидатури . 3| 4845 |04.05.2011 Закопчаха обирджии след операция „Насилниците”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads