Реклама / Ads
0| 4194 |10.02.2015 НОВИНИ

Валежите спират, студът продължава

.
Източник: Булфото, архив
През следващото денонощие облачността ще е разкъсана, често значителна, но вече ще е почти без валежи. Ще продължи да духа умерен, в Източна България - до силен вятър от север-североизток и с него ще нахлува студен въздух, съобщиха от НИМХ-БАН. Републиканските пътища са проходими при зимни условия, пътните настилки са мокри, заснежени. Проблемните участъци са обработени и опесъчени, информират от АПИ.
 
Температурите са в интервала от -13 С° до 3 С°. Времето над страната е предимно облачно. Слаб  вятър духа в областите Благоевград, Варна, Видин, Враца, Кюстендил, Монтана, Пловдив, Смолян, Стара Загора и Хасково.

Слаб сняг вали в областите Велико Търново, Видин, Пазарджик, Пловдив, Русе, Сливен, Смолян, Търговище и Шумен, както и в районите на Картела, Чепеларе, Паничково, Лъки, прохода Шипка и Прохода на Републиката.

Състояние на автомагистралите:
АМ „Тракия": без ограничения.
АМ „Хемус":
Област София: Поради предстоящо извършване на авариен ремонт  на виадукт „Елешница" е въведена ВОБД  като  движението на МПС изцяло се насочва от активната лента  в изпреварващата лента  на ляво платно (посока Варна-София) от км  6+500 до км 8+000.

Поради извършване на авариен ремонт от км 32+500 до км 33+500 движението на МПС изцяло се насочва от крайната дясна лента в крайната лява лента /изпреварващата/ за движение  на ляво платно в посока София.

АМ „Люлин":
Област София: Разрушени част от облицовъчните пана на лява тръба на І-ви тунел посока (Перник-София). Движението се пренасочва от активната лента в изпреварващата лента.АМ
„Марица": без ограничения.
АМ „Черно море": без ограничения.
АМ „Струма": без ограничения.

Състояние на проходите:
Златишки - затворен за всички МПС;
Върбишки - затворен за всички МПС;
Троянски - затворен за всички МПС;
Предела - отворен за всички МПС;
Пампорово - отворен за всички МПС;
Ришки - отворен за всички МПС;
Обзорски - отворен за всички МПС;
Републиката - отворен за всички МПС;
Айтоски - отворен за всички МПС;
Котленски - отворен за всички МПС;
Печинско - отворен за всички МПС;
Рожен - отворен за всички МПС;
Превала - товарните МПС да се движат без ремаркета и полуремаркета.
Петрохан - затворен за  движение на МПС над 12 т;
Твърдишки - забранено е движението на МПС над 10 т;
Дюлински - затворен за тежкотоварни автомобили;
Вратник - забранено е движението на МПС над 10 т;
Шипка - отворен за движение. Забранено е движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 5787 |05.01.2015 Д-р доц. С. Марчев: Студът качва инфарктите . 0| 4502 |16.12.2014 Треска тресе БДЖ. 140 влака спират, 1500 души аут? . 3| 5885 |31.07.2014 Гръмотевиците и валежите набират скорост . 1| 5173 |19.06.2014 Валежите в Северна България продължават

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads