Реклама / Ads
19| 7998 |03.09.2020 НОВИНИ

Валентина Ташкова: Провокаторите са от службите, жените пазехме мъже с щитове

.
Валентина Ташкова
Скъпи приятели, загрижени за жандармерията. Те са добре. Имат си каски, противогази, щитове. Имат и палки, пистолети, спрейове, газ, водно оръдие. Ние нямаме. Провокаторите вкарани между нас са от същите служби. Пазихме жандармеристите с живи кордони. Жени пазехме мъже с щитове.
 

Мъже, високи над 190, добре сложени. Един фотограф организира защита им. След това беше изгонен с ругатни от един от началниците, защото искаше да помогне със снимки. И ги попита защо оставят дупка в кордона, предизвиквайки агитките да опитват още и още, нещо, което обезсмисля абсолютно добрата ни воля.


Сега на същите тези приятели искам да им благодаря, че виждат нещата кристално ясно, дори смятат, че малко са ни били. В лагера, през който жандармеристите минаха като хуни, въоръжени хуни, имаше много опасни счетоводителки и две пенсионерки, над 70 годишни. Те много опасно събираха подписи за подписка. И понеже са такива страшни престъпници изядоха палките по главите и гърбовете си.


Фактите обаче казват само едно - утре нищо няма да е същото. Борисов постъпи като диктатора от Беларус. Само, че в Беларус част от полицията мина на страната на протестиращите.


От всички изявления, скъпи приятели разбирам, че всичко е чудесно. Няма корупция. Няма убито гражданско общество. Няма проблеми, които това правителство отказва да реши, защото не вижда по-далеч от мандата си. Схемите които стоят зад това порочно управление са приемливи. Важното е да не се хвърлят яйца. Важното е да не се напрягаме много, че току виж нещо се е случило. Важното е да сме толкова кристални, чисти и неопетнени, че да не рискуваме с протести, които искат промяна. Е, да ви кажа оцапахме се. Оцапахме се с кръвта на разибитите от полицейски палки глави. Но ние, те са си го заслужили. Били на пътя на справедливата мирна жандармерия.


Проблема е обаче Борисов. Той ни изправи едни срещу други. Той даде палки в ръцете на биячите, той даде заповедите, той ни накара да протестираме срещу безплодната му конституция.


Щях да забравя. Доволни ли сте, че ВМРО определя бъдещето на синовете ви, компромис в името на събирането на 120 подписа на всяка цена. Конституцията, писана от Дани Кирилов. Конституцията от която човешките права са потъпкани, заедно с цивилизованите избори на съвремието.
Важното е паветата да не се счупят.
Не ми пишете, не ми отговаряйте. Биха и влачиха момчета и момичета на годините на сина ми, за да може Борисов и нелепите му идеи, конкуриращи НЕновините да се осъществят. Да, ще бъдат и за ваша сметка. Но стойте далече, под розовия си похлупак.

 

Валентина Ташкова, Фейсбук




Скъпи приятели, загрижени за жандармерията. Те са добре. Имат си каски, противогази, щитове. Имат и палки, пистолети,...

Публикувахте от Валентина Ташкова в Сряда, 2 септември 2020 г.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4498 |02.09.2020 Малина Едрева: Провокаторите отново опорочиха протеста . 25| 6214 |24.08.2020 Провокаторите със закана: Тепърва ще бутат незаконни палатки . 34| 13564 |22.08.2020 И ”Делта гард” са сред провокаторите на Върха на свободата . 23| 14684 |22.08.2020 Румяна Ченалова: Гора от тела препречи пътя на провокаторите на Шипка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads