Реклама / Ads
26| 5667 |25.06.2014 НОВИНИ

Варненски общинар изригна: Циганите са нечовешка сган и паразити

.
Източник: Костадин Костадинов, kostadin.eu
Общинският съветник от Варна Костадин Костадин, който е бивш член на ВМРО-БНД, взриви общественото пространство в морската столица с коментарите си около наводненията в кв. „Аспарухово“.
 

В тях той пише, че голяма част от вината за трагедията носят ромите. В блога си Костадинов посочва, че причините за навонението са три: проливният дъжд, изсечената гора над Аспарухово и застроените дерета, чието предназначение е да отвеждат водата към морето. За последните две причини общинарят вини ромите. По думите му те от години изсичат дърветата, а постройките им са незаконни и задръстват отводнителните улеи.

Ето какво част от мнението на Костадинов:

„За сечищата се говори от години - резултати и наказани няма. Нещо повече, вероятно предстои да видим как циганите, които са сред основните пострадали от наводнението, ще бъдат обект на най-нежни грижи от страна на властите.
Деретата, които отвеждаха водата към морето постепенно се задръстиха с боклуци от циганите, които ги използваха като сметища. В резултат на което станаха безполезни.“

По-скандална обаче е следваща публикация, в която Костадинов нарича ромите „паразити“.

„Докато днес стотици доброволци от Варна и цялата страна работехме безплатно в полза на пострадалите си съграждани и сънародници, точно тези паразити, които са сред основните виновници за наводнението, се бяха отдали на обичайното си занимание. Крадене и лъжене“, пише общинският съветник.

Той критикува факта, че именно ромите, които според него са основните виновници за бедствието, получават най-много помощи след наводнението. Костадинов ги нарича „нечовешка сган“, която няма място в държавата. Костадинов предупреждава, че в кв. „Аспарухово“ се е развил „помощен туризъм“, защото роми от други части на града се редят на опашка за подпомагане.

„Тази нечовешка сган просто няма място вече в нашата държава, да не кажа направо в нашата цивилизация. Тя за пореден път доказа, че общото и с останалата част от човешката раса е само външният вид.“
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 6099 |09.06.2014 Труп хвърли в ужас пиячи на варненския плаж . 27| 6485 |14.05.2014 Р.Петков: Орешарски, варненски шеф краде тръби! . 4| 6620 |17.04.2014 Общинар: В Несебър се делят пари от незаконни решения . 4| 5290 |04.02.2014 Заседават по "Килърите" във Варненския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads