Реклама / Ads
3| 2690 |11.11.2022 НОВИНИ

Въвеждат телефонна линия за еврото

.
Източник: БГНЕС
За да бъдат българите максимално информирани за влизането в еврозоната, беше приета стратегия за информация и публичност на присъединяването на България към еврозоната от специализирания съвет към Министерство на финансите.

Целта на Комуникационната стратегия е да популяризира процеса на подготовка на страната ни за присъединяване към еврозоната, тъй като замяната на лева с евро ще засегне всеки човек, живеещ или пътуващ от и до България. Важна цел на стратегията е да се обяснят всички детайли на българите, така че да бъдат разсеяни страховете относно покачване на цени и други. 

 

Предоставената информация трябва да е пълна и достъпна и да е съобразена с различните целеви групи. Информацията, свързана с приемането на еврото, следва да е достъпна и за хора със специални нужди. Освен на български, информацията следва да се изготви и на други езици.

 

Основни теми

 

Основните теми в разяснителната политика ще бъдат обменният курс на лева и евро, защитата на потребителите и как да търсим правата си, ако усетим, че търговци злоупотребяват с нас. Информацията ще се разпространява по всички подходящи канали - телевизия, радио, социални медии, интернет страници, печатни материали, публични събития и други.

 

Телефонна линия за еврото и евромобил

 
Поради високата обществена значимост на процесите по замяна на лева с евро, ще бъде открита специална телефонна линия. Телефонът ще е безплатен за обаждащите се, като ще работи от понеделник до петък от 09 до 19 часа. За колцентъра е необходимо да бъдат наети и обучени минимум десет оператори, които своевременно и компетентно да дават отговори на въпросите на всеки заинтересован. Официалното откриване на телефонната линия е подходящо да стартира между 12 и 6 месеца преди датата на въвеждане на еврото в България, и да продължи до края на периода, в който левът и еврото ще бъдат едновременно законно платежно средство. 

 

Освен това специално брандиран автомобил ще пътува из страната в рамките на 100 дни преди въвеждането на еврото, с цел информация за евро валутата. Маршрутът може да включва както големите населени места, така и отдалечени места. Чрез него ще се предоставя бързо и по-качествено информация, както и рекламни материали. Посещението на евромобила ще бъде със съпътстващо събитие с участието на популярни лица, част от информационната кампания, и използването на различни аудиовизуални техники.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 2390 |29.10.2022 Гълъб Донев и Димитър Ковачевски правят първа копка на жп линията Куманово - Крива Паланка . 14| 4855 |06.10.2022 Андрей Райчев: "Демократична България" може да пресече червената линия и държи ключа за кабинет . 3| 2933 |27.09.2022 След поразиите от дъжда: Възстановиха движението на трамваите, промениха маршрута на линия 77 . 3| 2603 |22.09.2022 Мая Манолова: За Изправи се България има една генерална червена линия и това е линията на бедност в България. Тя трябва да бъде заличена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads