Реклама / Ads
10| 3726 |23.10.2023 НОВИНИ

"Възраждане" биха отказ на БСП: Не събират нужните подписи за втори вот на недоверие

.
Източник: личен архив
БСП не е събрала достатъчно подписи за вот на недоверие срещу кабинета на Николай Денков. Това съобщи заместник-председателят на ПГ на левицата Атанас Зафиров във връзка с подготвяния вот на недоверие, който се явява втори, след като гласуваният на 13 октомври вот, внесен от опозицията, за провал в сектор "Енергетика" не успя да събори кабинета.
 

"Обявеният от БСП вот на недоверие за провал на правителството в областта националната сигурност и отбрана предизвика широк обществен интерес. Още с анонсирането на нашето намерение получихме уверение от “Възраждане” и "Има такъв народ", че ще получим подкрепа, след като подготвим и обсъдим мотивите към него. След като разписахме тези мотиви, ИТН веднага и коректно дадоха техните забележки, които бяха нанесени в окончателния вариант на мотивите, получихме и такива от “Възраждане”. Приехме окончателен текст, изпратен и одобрен и от двете политически сили, обясни Зафиров. 

По думите му от ИТН са съгласни подписите да бъдат внесени веднага и да бъде иницииран вот на недоверие към правителството. 

 

"От "Възраждане" получихме отказ с мотиви, че по време на кампания не бива да се прави такъв вот. Само нашите подписи и тези на ИТН не са достатъчни да внесем такъв вот", каза още Зафиров.

 

Според него “Възраждане” отказват да дадат нужния брой депутати за реализиране на вот на недоверие и това поставя въпрос защо в предизборна кампания се е провел вот на недоверие заради провал в сфера енергетика, а сега втори не се реализира.

 

Депутатът коментира, че въпреки гръмко обявените обещания, в условията на една засилваща се геополитическа нестабилност и припламващи ежедневно конфликти в различни части на света, рисковете пред страната растат.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3783 |23.10.2023 ЦАХАЛ арестува над 800 издирвани палестинци на Западния бряг, повече от 500 са свързани с "Хамас" . 6| 4037 |23.10.2023 Австрийският вътрешен министър: Видях оградата по границата между България и Турция. Има още много работа . 1| 3649 |23.10.2023 Киев получи девети транш в размер на 1,5 млрд. евро от макрофинансовата помощ от ЕС . 2| 3721 |23.10.2023 Синдикатът на “Лукойл” мисли дали да стачкува, ако прекратят дерогацията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads