Реклама / Ads
0| 2949 |28.02.2022 НОВИНИ

”Възраждане” поиска оставката на цялото правителство

.
Партия „Възраждане” излезе с позиция, след като стана ясно, че премиерът Кирил Петков ще поиска оставката на военния министър Стефан Янев. „Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил”, смятат от партията.
 

От „Възраждане”посочват, че искат оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес.


„Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси”, заявяват от „Възраждане”.

 

Вижте цялата позиция:

 

„Мотивите, с които Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев, са, че в неговото правителство няма как да се следва политика, различна от тази, която той като Министър-председател е определил.

 

Мотивите на Петков сигурно са правилни за самия него, но те важат в още по-голяма степен и за България и за българския народ. Няма как в българската държава някой друг да следва политика, различна от тази, която е в полза на българския национален интерес, различна от тази на интересите на българския народ.

 

В конкретния случай, ако Кирил Петков иска оставката на Стефан Янев с тези мотиви, ние от Възраждане искаме оставката на цялото правителство с мотива, че неговата политика е в разрез с българския национален интерес

 

Политиката на Кирил Петков превърна България в страна-участник във военния конфликт и по този начин нанесе тежки щети на българските икономически и национални интереси.

Настояваме за оставка на цялото правителство и считаме, че всяко едно действие, допринасящо за замесването на България във военния конфликт в Украйна, вземането на страна в конфликт между две близки и приятелски нам държави, защото и Украйна и Русия са ни еднакво близки и с тях имаме еднакво близки исторически отношения, е престъпно и оставката е най-малкото, което трябва да последва”, се казва в позицията.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3089 |28.02.2022 Сандов за оставката на Янев: Бях частично изненадан, но това е решение на министър-председателя . 0| 3268 |28.02.2022 Зеленски поиска Украйна да бъде незабавно приета в ЕС . 0| 2807 |28.02.2022 Мирчев, ДБ: Подкрепяме решението на премиера за оставката на министър Янев . 0| 8698 |28.02.2022 Кирил Петков: Ще поискам оставката на министър Янев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads